MUĞLA TEKNOPARK YÖNETİCİ A.Ş. RESMEN KURULDU

30.11.2016 07:47

*Muğla’da uzun zamandır çalışmaları sürdürülen Teknopark A.Ş. kuruldu. Aralarında MİTSO’nun yanısıra diğer Muğla Odaları ile birlikte 52 ortağın bulunduğu Teknopark A.Ş.’nin kuruluşu, noter gözetiminde atılan imzalarla birlikte tamamlanmış oldu.

*Muğla Teknopark A. Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına Vali Amir Çiçek seçilirken MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar ile MUTSO Yönetim Kurulu Bakanı Bülent Karakuş başkan yardımcısı seçildiler.

Üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve yenilikçilik (inovasyon) çalışmalarını sürdürdükleri, katma değerli ürünler ortaya çıkardıkları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji değişimi yaptıkları; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezi” olarak tanımlanan Teknopark Muğla’da da kuruldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) öncülüğünde bir süredir çalışmaları sürdürülen Muğla Teknopark A. Ş.’nin noter gözetiminde yapılan seçimle yönetiminin seçilmesiyle birlikte kuruluşu tamamlanmış oldu.

29 Kasım 2016 Salı günü, MSKÜ’nün rektörlük binasında yapılan seçimli toplantı ile kurulan Teknopark A.Ş.’nin kuruluş toplantısına Muğla’nın tüm idari kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri katıldılar. Teknopark A.Ş’nin kurucularından olan MİTSO’yu toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer temsil etti. Teknopark A.Ş., noter gözetiminde 52 kurucu üyenin imzalarıyla kuruluşunu tamamlanmış oldu. Yapılan seçimle Teknopark A. Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vali Amir Çiçek olurken, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Başkan Yardımcısı seçildiler.

Toplantının açılışında konuşan Vali Amir Çiçek “Şimdiye kadar projemiz hayata geçmeli ve binamızın yapımına başlanmalıydı” dedi. Salondaki sinerjiden büyük bir enerji çıkacağına inandığını belirten Vali Çiçek bir an önce Teknopark inşaatının başlamasını istedi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üretimde yeni teknolojileri yakalamak, istihdam yaratmak, ilimizi ekonomik anlamda rekabet edilebilir düzeye taşımak amacıyla tematik bir teknopark için çalışmaların yapıldığını belirterek Tematik Teknopark’ın yenilenebilir enerji, sağlık, tarımsal faaliyetler, hayvancılık ve yazılım/bilişim alanlarını kapsadığını ve faaliyetini ticaret hukukuna göre sürdüreceğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise Teknopark’ın Üniversite öncülüğünde ortak bir irade ile kurulmuş olduğunu gösterdiğini ifade ederek “Teknopark’lar önce yavaşça ilerleyen sonrasında kendisini geliştiren yapılardır. Ayrıca bu kadar geniş bir temsili alanda bir araya gelinmesi ve imzaların atılması Muğla’da bir ilk” dedi.

Toplantıda daha sonra Teknopark’ın amacı ve çalışma yöntemleriyle ilgili olarak kurucu üyelere bilgi verildi. detaylarına ilişkin bir sunum gerçekleştirilerek kurucu üyelere bilgi verildi.

mugla-odalari-2