18 / 24 Mayıs Müzeler Haftası kutlanıyor: “MİLAS’IN HAZİNELERİ” MİTSO’DA

18 / 24 Mayıs Müzeler Haftası kutlanıyor:  “MİLAS’IN HAZİNELERİ” MİTSO’DA
18.05.2015 15:54

*18 / 24 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Müzeler Haftası kapsamında Milas Müzesi Müdürlüğü tarafından Milas Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Muğla S. K. Üniversitesi ve MİTSO’nun katkılarıyla, 22 Mayıs Cuma günü saat 14.00’te MİTSO salonunda “Milas’ın Hazineleri” konulu sunum düzenlendi.

“Milas’ın Hazineleri” 22 Mayıs Cuma günü saat 14.00’te Milas Ticaret ve Sanayi Odası salonunda anlatılacak. 18 / 24 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan “Müzeler Haftası” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Müzeler Haftası kutlamaları kapsamında Milas Müzesi Müdürlüğü tarafından Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla “Milas’ın Hazineleri” konulu bir sunum düzenlendi.  22 Mayıs Cuma günü saat 14.00’te MİTSO salonunda yapılacak sunumda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Diler “Karia ve Uzunyuva’da tanrı ve ölü inancı” konulu anlatımda bulunacak. Prof. Dr. Muzaffer Demir, “Büyük İskender ve Karia” konulu bir sunum yapacak. Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl’ın sunun konusu ise “Antik Mylasa ve Euromos’ta öteki dünya“. Sunumların devamında Yrd. Doç. Dr. Gülizar Çelebilik “Milas yöresi geleneksel el işlemelerinin değerlendirmesi ve sürdürülmesine yönelik öneriler” konulu sunumunu yaparken günün son sunumunda ise Öğr. Gör. Berna Sevinç “Milas halılarının tarihsel gelişimi ile Milas Halı Müzesi için yapılan çalışmalar ve sergilenecek Milas halılarından örnekler“i anlatacak.

Müzeler Haftası kutlama etkinliğinde hafta boyunca sürecek diğer etkinlikler ise şöyle:

18 Mayıs Pazartesi günün saat 17.00’da Pomelon AVM’de “Latmos kaya resimleriyle bilgilendirme ve fotoğraf sergisi açılışı yapılacak. Sergi 24 Mayıs’a kadar ziyarete açık kalacak. Aynı gün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü’nün “Tanımak, korumak ve yaşatmak” adlı el sanatları sergisi ve geleneksel el baskıcılığı konulu çalıştayı 18 / 19 Mayıs Pazartesi ve Salı gülerinde yapılacak. 18 / 24 mayıs tarihleri arasında Atatürk Meslek ve Teknik Lisesi tarafından bir fotoğraf sergisi açılacak.

20 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00 / 15.00 arasında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda “Sürdürülebilir bir toplumda müzecilik ve arkeolojinin önemi” konulu bir sunum yapılacak. Müze Araştırmacısı Arkeolog Lütfi Ekinci, Arkeolog Selim Sıkar ve Restoratör Rabia Çakıcı’nın yapacağı sunumların ardından Uzunyuva kazı alanına bir gezi yapılacak.  Aynı etkinlik 21 Mayıs Perşembe günü saat 10.00 / 15.00 arası Özel Özge Okulları Konferans Salonunda yinelenecek. webb