5. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK FUARI İÇİN HEP BİRLİKTE

27.11.2013 17:36

DSCF4618*MİTSO’da, 5. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na yönelik hazırlıkların gözden geçirildiği, yapılması gerekenlerin planlandığı geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

*Toplantıda, fuarın daha da büyütülmesi ve yerel firma katılımının arttırılması kararlaştırılırken yerli katılımcılardan alınacak metrekare fiyatında 10 liralık indirim sağlandı.

27 Şubat – 2 Mart 2014 tarihleri arasında yapılması tasarlanan Milas 5. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na katılımın arttırılması ve organizasyonu için Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kaymakam Fuat Güner’in de desteği ve katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, fuar alanının daha da büyütülmesi ve yerel firma katılımının arttırılması ve yerel firmalara uygulanacak fiyatta indirim sağlanması konuları değerlendirildi.

MİTSO’nun ev sahipliği yaptığı toplantıya, Kaymakam Fuat Güner, Milas Belediye Başkan Vekili Seyfi Sağlıcak, Güllük Belediye Başkanı Tevfik Kırçın, Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, İlçe Tarım Müdürü Eşref Arslan, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Şoförler Odası Başkanı Nurol Paskal, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Tayip Kömür, TARİŞ 153 No’lu Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül ve Kooperatif Müdürü Emin Öngel ila fuarın organizatör firması Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, aynı firmanın proje sorumluları Yavuz Hakbilir ve Fatoş Kara katıldılar. MİTSO adına Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit ile Halil İbrahim Gülen’in ev sahipliği yaptığı toplantıda 27 Şubat – 4 Mart 2014 tarihinde yapılacak fuarla ilgili hazırlıklar gözden geçirildi.

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan fuarla ilgili hazırlıklar hakkında açıklamalarda bulundu. Milas fuarının tuttuğunu ve haklı bir organizasyon başarısı sağladığını ve bu nedenle firmaların ilgi gösterdiğini anlattı. Milas fuarının tanıtımını yoğun bir şekilde yaptıklarını anlatan Zeki Erdoğan, Ankara’dan başlayarak Milas’a kadar karayolu boyunca bütün telefon direklerine Milas fuarının tanıtım afişlerinin asıldığını ve dolayısıyla Milas’ın da tanıtımının ve reklamının yapıldığını bildirdi. Fuarın yalnızca katılan firmalarla, ziyaretçileri ilgilendirmediğini Milas halkına ve esnafına da büyük katkı sağladığını anlatan Zeki Erdoğan “Yaptığımız araştırmaya göre burada 50 ilden daha büyük bir fuar düzenliyoruz. Fuarda görev yapan 500 yerleşik kişi var. Bunların çoğu da dışarıdan geliyor. Fuar günleri Milas’ın otellerinde yer kalmıyor. Lokantaları doluyor. Esnafı alışveriş yapıyor. Geçen yıl arastada bir esnaf, fuar dolayısıyla yaptığı alışverişten o kadar memnun olmuş ki belediye hoparlöründen ilan yaptırarak fuarı düzenleyenlere, emeği geçenlere teşekkür etti. Biz fuarın güvenlik firmasını, temizlik firmasını bile Milas’tan tutuyoruz. Ayrıca fuar, sadece gıda, tarım ve hayvancılık fuarı olmasından öteye Milas’ın tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor” diye konuştu. Fuarın yakın gelecekte yine hep aynı yerde yapılacağının görüldüğünü belirten Zeki Erdoğan “Görülüyor ki, en az beş yıl daha aynı fuar alanını kullanacağız. Biz de katkıda bulunalım ve öncelikle fuar alanına düzgün, kalıcı tuvaletler yapalım” dedi.

Milas Belediye Başkan Vekili Seyfi Sağlıcak, bugüne kadar belediye olarak fuar alanının düzenlenmesi için destek verdiklerini bundan sonra da vereceklerini söyledi. Yapılacak kalıcı tuvaletler için de yardımcı olacaklarını belirten Seyfi Sağlıcak yerel katılımı arttırmak için de çaba göstereceklerini söyledi.

Toplantıya ev sahipliği yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise bu yılki fuarı daha da büyütmek ve yerli firmaların katılımını arttırmak istediklerini belirterek “Biz en azından katılan firmaların üçte birinin Milaslı firmalar olmasını arzu ediyoruz. Bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gerekirse gidip tek tek yerli firmalarımızla görüşeceğiz. Genelde yerli katılımın düşük olmasının nedeni, bu firmaların, bizim reklama ihtiyacımız yok, diye düşünmeleri. Olabilir, onların reklama ihtiyaçları olmayabilir ama Milas’ın tanıtıma, reklama ihtiyacı var. Bu yıl en az 50 yerli firmanın fuarda yer almasını istiyoruz” diye konuştu.

Milas Kaymakamı Fuat Güner ise ilk kez Milas fuarıyla ilgili bu toplantıda ayrıntılı bilgi edinme fırsatı bulduğunu belirterek “Görüyorum ki, burada çok güzel bir katılım var. Herkes burada. Herkes gönüllü olarak bir şeyler yapmak istiyor. Bu güzel bir şey. Milas’ta böyle güzel bir birliktelik olunca bu fuarı ilerde çeşitlendirmek bile mümkün olabilir. Burada tek fuar yerine yılda birkaç fuar bile düzenlenebilir. Biz de gereken desteği veririz” dedi.

Toplantıda yapılan görüşmelerde fuarda yer alacak Milaslı firmalara da dışarıdan gelen firmalarla aynı fiyatın uygulanması ve stantların cephelerine bakılmaksızın metre kare fiyatının tek fiyat olarak 110 lira olması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca gelişmelere göre 15 gün sonra yeniden toplanmasına da karar verildi.