DOLAR
34,7284
EURO
36,5580
ALTIN
2.957,27
BIST
9.886,05










MİTSONUN LEONARDO PROJESİNDE İHRACAT EĞİTİMİ BAŞLADI.

MİTSONUN LEONARDO PROJESİNDE İHRACAT EĞİTİMİ BAŞLADI.
06.08.2013 17:47
0
A+
A-

*AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’nın 33 bin 320 Euro hibe desteği sağladığı projeye göre işe yeni başlamış 10 kişi ile işsiz 10 kişi olmak üzere toplam 20 kişi ihracat uzmanlığı eğitimi için ders başı yaptılar.

*Proje kapsamında eğitime katılanlar Milas’ta toplam 60 saat ve Almanya’nın Berlin kentinde 2 hafta içinde toplam 40 saat ihracat eğitimi alacaklar.

*İhracat eğitimini başarıyla tamamlayanlara “europass belgesi”nin yanı sıra iki belge daha verilecek ve bu belgelerle yurt dışında ve içinde iş bulma veya iş ilişkisi kurma konusunda yararlanabilecekler.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Avrupa Birliği’nin Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında 20 kişinin ihracat elemanı olarak yetiştirilmesini amaçlayan projesi kapsamındaki eğitimin yurtiçi bölümü başladı. Projeye göre işe yeni başlayan 10 kişi ile 10 işsizin yararlanabileceği eğitim yoğun ilgiyle karşılandı ve 27 kişi eğitimden yararlanmak için başvuruda bulundu. Bunun üzerine MİTSO Yönetimi, başvuruda bulunan 27 kişinin de projenin yurtiçi eğitimine alınmasını, ancak kurs sonunda yapılacak sınavla 7 kişinin elenmesini kararlaştırdı.

MİTSO’nun Avrupa Birliği’nin Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında hazırladığı ihracat elemanı yetiştirme eğitiminin yurtiçi bölümünde dersler başladı. MİTSO’nun AB’den sağladığı 33 bin 320 Euro hibe desteğiyle gerçekleştirilecek ihracat elemanı yetiştirme eğitimi için başvuruda bulunan 27 kişiye yönelik yapılan ilk ders öncesi bir konuşma yapan MİTSO Başkanı Enver Tuna projenin Milas kamuoyunda büyük bir ilgiyle karşılandığını belirterek şunları söyledi:

“Milas’ın ürünlerinin daha çok miktarlarda ihraç edilebilmesi için yetişmiş işgücüne ihtiyacımız var. Bu ihtiyacın karşılanabilmesi ve Milas’ın daha çok ihraç yapabilmesi için böyle bir projeyi başlattık. Projemiz, 20 kişiye yönelik eğitim verilmesiyle sınırlı olmasına rağmen 27 başvuru oldu. Biz de tüm başvuru sahiplerinin projenin yurtiçi eğitim bölümüne katılmasını kararlaştırdık. Ancak yurtiçi eğitimin sonunda bir sınav yapılacak ve Almanya’da yapılacak eğitim için katılımcı sayısı 20’ye indirilecek. Ayrıca kurslara düzenli olarak katılmayanlar da elenecek. Milas’a ve katılımcılara yararlı olacağına inandığımız bu eğitim çalışmasının tüm katılımcılarımıza yararlı olmasını diliyorum”.

Leonardo Da Vinci projesinde MİTSO’nun proje ortaklarından olan Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nden Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılca da ilk eğitim çalışması öncesinde yaptığı konuşmada Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak her zaman böyle projelere katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirterek katılımcılara başarılar diledi.

Daha sonra Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Naci Karabulut dersler süresince ekonomi ve ihracatın temel kavramları üzerine duracaklarını bildirerek katılımcılara ilk dersi verdi.

Avrupa Birliği’nin Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında hazırladığı ihracat elemanı yetiştirme eğitimi; yurtiçi ve yurt dışı olmak üzere iki aşamalı bir şekilde gerçekleştirilecek. İşe yeni başlayan 10 kişi ile işsiz 10 kişi olmak üzere toplam 20 kişinin ihracat elemanı olarak yetiştirilmesini amaçlayan projeye göre, önce Milas’ta 60 saat süren bir eğitim yapılacak. Bu eğitime katılmayanlar, başarılı olamayanlar elenecekler ve yurtdışı eğitimi için Almanya’ya götürülmeyecekler. Sınavda başarılı olan 20 kişi ise Almanya’nın Berlin kentinde iki hafta boyunca toplam 40 saat eğitim alacaklar.