86. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI’NIN ONUR KONUĞU İLİ MUĞLA, MUĞLA TANITIM ALANINI YILDIZI İSE MİTSO OLDU.

86. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI’NIN ONUR KONUĞU İLİ MUĞLA,  MUĞLA TANITIM ALANINI YILDIZI İSE MİTSO OLDU.
21.08.2017 08:39

*Bu yıl 86. kez açılan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın partner üyesi Rusya, onur konuğu ili Muğla, Muğla tanıtım alanını en çok dikkat çeken standı ise MİTSO standı oldu.

*MİTSO standında Milas’ın zeytini, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu ile Sakarkaya Kırmazı Balı tanıtıldı. konuklara Milas’ın geleneksel lezzetlerinden tepsi böreği, çaykama ve namaz helvası ikram edildi.

*MİTSO standında Milas’ın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinden Hekatomnos Lahiti, Bafa Gölü, Labranda, İasos, Beçin ve Çomakdağ evleri sergilendi.

86. İzmir Enternasyonal Fuarı 18 Ağustos Cuma günü saat 18.00’de görkemli bir törenle açıldı. Bu yıl; teması inovasyon-enerji, partner ülkesi Rusya Federasyonu ve onur konuğu ili Muğla olan İzmir Enternasyonal Fuarı‘nda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tanıtım sergilemesi büyük hayranlık uyandırırken Muğla ili tanıtım alanına ise Milas Ticaret ve Sanayi Odası ayrı bir renk katarken Muğla tanıtın alanının adeta yıldızı oldu. 86. İzmir Enternasyonal Fuarı 27 Ağustos’a kadar açık kalacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu ili Muğla, “Özgürlükler Kenti Muğla” sloganıyla doğal güzellikleriyle, tarihiyle, kültürüyle ilimizi tanıtmak için yaptığı muhteşem sergileme ile dikkatleri çekti. Muğla’nın tanıtım alanını yıldızı ise MİTSO oldu. MİTSO, Muğla tanıtım alanında açtığı stantta Milas’ın tarihi ve doğal güzelliklerini sergilerken ayrıca MİTSO üyeleri de bu stantta Milas’ın zeytin, zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu ile Sakarkaya’nın kırmızı balını tanıttılar. Sağıroğlu Sabunları, Labranda, Karianda ve Beçin markalı Milas zeytin ve zeytinyağları, Sakarkaya Kırmızı Çam Balı fuar boyunca çok büyük ilgi gördü. Dünyada ve Türkiye’de sadece Milas’ta çıkan diaspor kristalleri de fuar alanında sergilendi. Fuar süresince MİTSO standında gelen konuklara Milas’ın geleneksel lezzetlerinde tepsi böreği, çaykama ve namaz helvası ikram edildi.

MİTSO, aralarında Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, eski Muğla Milletvekili İrfettin Akar, Milas Ticaret Odası eski başkanlarından Güner Buldanlı, bazı mahalle muhtarları ve Gazilerin de olduğu konuklarını ve üyelerini bir otobüsle İzmir Enternasyonal Fuarı’na götürdü. Milas Folklor Araştırma Derneği (MİFAD)’ın halkoyunları ekibi, sergilediği zeybek oyunları ise fuara ayrı bir renk kattı ve bol bol alkış topladı.

MİTSO standını Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Kongo Ekonomi Bakanı, Batı Afrika Ülkeleri Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanı da ziyaret ettiler. Milas zeytinyağını tadan ve çok beğenen Afrikalı konuklar zeytinyağı satın aldılar. Afrikalı konuklar kendilerine ikram edilen çaykama ve tepsi böreğini ise çok lezzetli bulduklarını ifade ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Afrikalı konukları Milas’a davet etti.

Fuardaki MİTSO standına ziyaret eden konuklar Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit ve Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çorbacı, MİTSO Ar-Ge Sorumlusu ve Dış İlişkiler Sorumlusu Gülay Aytaç ve aynı birimden Sabiha Çiftçi tarafından karşılandılar. İzmir’deki Milaslılar Derneği Başkanı Baki Öner de Milas standında gelen konukları karşılayanlar arasında yer aldı.

MİTSO tarafından fuar alanı içinde Dibekdere’li davul zurna ekibi ve MİFAD’ın zeybekleriyle birlikte yapılan tanıtım yürüyüşü fuar ziyaretçilerinin çok ilgisini çekti. Fuarın destinasyon sahnesinde Milas ve Muğla yöresi zeybek oyunlarını oynayan MİFAD ekibi izleyenlerden bol bol alkış aldı. Dibekdereli davul zurna ekibinin çaldığı kıvrak dans havalarına kendisini kaptıran birçok fuar ziyaretçisi de alanda halkoyunları oynadılar. Dibekdereli davul zurna ekibinin çaldığı İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı eşliğinde fuar alanında yürüyüş yapan Milaslı zeybekler ve Milas ekibine İzmirliler alkışlarla tempo tutarak destek verdiler.