GÖKOVA ÖREN SETUR MARİNA HAZİRAN AYINDA HİZMETE GİRECEK

14.04.2015 10:13

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret eden Setur Marinaları Marina Müdürü Can Polat, Milas’ın Gökova Körfezi kıyısındaki Ören beldesinde tamamlanmak üzere olan 420 yat kapasiteli marinanın haziran ayında hizmete gireceğini söyledi.

*Marinadaki işyerlerinin kiraya çıkarıldığını belirten Can Polat bu işyerlerinde hediyelik eşya, yiyecek içecek işyerlerinin açılacağını ve işyerleri için talep topladıklarını bildirdi.

Milas’ın Gökova Körfezi kıyısındaki Ören Beldesinde yapımı devam eden Ören Setur Marina haziran ayında hizmete girecek. Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret eden Setur Marinaları Marina Müdürü Can Polat, 420 yat kapasiteli marindaki işyerlerini kiraya vereceklerini ve bu işyerlerinde hediyelik eşya, yiyecek, içecek satışı yapan işletmelere öncelik vereceklerini söyledi.

Milas Ören’de yapılmakta olan marinanın işletmesini üstelenen Setur Marinaları’nın Marina Müdürü Can Polat Milas Ticareti ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve ziyaret sırasında MİTSO’da bulunan Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz’e Gökova Ören Marina ve hedefleri hakkında bilgi veren Can Polat, marinanın Ören’e canlılık getireceğini ifade etti.

Gökova Körfezi’nin “mavi yolculuk” ve yat turizmi açısından son derece önemli bir yer olduğunu belirten Setur Marinaları Marina Müdürü Can Polat, Setur’un Kalamış-Fenerbahçe, Yalova, Midilli, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Kaş, Finike ve Antalya’daki marinalarına ek olarak Milas’ın Ören beldesinde yapımı devam eden marinanın hazırlıklarının son aşamaya geldiğini mayıs ayında hazır hale gelecek marinanın haziran ayında hizmete gireceğini söyledi. Marinaya gelen teknelerin sahiplerinin yöre turizmine katkıda bulunacaklarını da belirten Can Polat, yörenin tarihi, turistik, doğal güzelliklerini marinada sergilemek istediklerini ifade etti. Marinada kalacak tekne sahipleri için Milas ve yöresinde gezi programları oluşturmak istediklerini anlatan Can Polat “Amacımız, marinaya yanaşan tekne sahiplerinin yöreyi tanımaları, yörede alış veriş yapıp tarihi, doğal, turistik yerleri ziyaret etmeleri. Yöremizi ne kadar tanıtıp sevdirebilirsek onların kalış sürelerini de uzatabiliriz. Bunun için gezi programları oluşturmayı düşünüyoruz. Öncelikle tanıtıma öncelik veriyoruz” dedi. Bir soru üzerine Kemerköy iskelesinin sadece yat turizmi amaçlı kullanılmasının doğru olacağını belirten Can Polat “Gökova Körfezi’nin kıymetini bilmeliyiz ve korumalıyız” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, en kısa sürede Setur Gökova Ören Marina’yı ziyaret edeceklerini belirterek “İlçemize böyle bir yatırım yaptığınız için size teşekkür ederiz. Biz de tanıtım için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Gökova Körfezi’nin ‘mavi yolculuk’ adıyla bilinen yat turizmi açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de Gökova Körfezi’ni korunması, temiz kalması için gayret gösteriyoruz. Gökova Körfezi’nin temiz kalması ve sadece turizm amaçlı değerlendirilmesi için koyların yapılaşmaya açılmaması gerektiğini, Kemerköy iskelesinin sadece turizm amaçlı kullanılmasını Muğla Odaları ortak toplantısında odalar ortak kararı haline getirdik” dedi.