MİTSO’DAN ZEYTİNYAĞININ ŞAMPİYONU A.O.MENTEŞE’YE TEŞEKKÜRLER

13.11.2020 13:28

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, dünyanın en seçkin zeytinyağı değerlendirme kuruluşu olan Flos Olei‘nin yaptığı “dünyanın en iyi 500 zeytinyağı” değerlendirmesinde 2021 yılı kataloguna girme başarısı gösteren Milaslı zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe‘yi ziyaret ederek başarısı için kutladı ve Milas zeytinyağının tanıtımını yaptığı için teşekkür plaketi verdi.

MİTSO, Milas’ta yemeklik zeytinyağı üretiminde adeta  bir çığır açan ve her yıl dünyanın en iyi tadım uzmanlarının bulunduğu jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda dünyanın en iyi 500 zeytinyağının belirlendiği Flos Olei‘nin katalogunda son 11 yılda 10’uncu kez yer almayı başaran Milaslı zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe‘ye bir teşekkür plaketi sunarak Milas zeytinyağının tanıtımına yaptığı katkı nedeniyle teşekkür etti. Ali Osman Menteşe’nin Ağaçlıhöyük mahallesindeki butik zeytinyağı üretim tesisini ziyaret eden MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Siz Milas’ta zeytinyağı üretiminde çok büyük bir yenilik yaptınız. Türkiye’de Milas zeytinyağına pek çok ödüller kazandırdığınız gibi Flos Olei‘nin yaptığı dünyanın en iyi 500 zeytinyağı arasına da adınızı bir kez daha yazdırma başarısı gösterdiniz. Sizin bu büyük başarınızla, aynı zamanda Milas zeytinyağının da tanıtımına çok büyük katkıda bulundunuz. Size Odamız ve bir Milaslı olarak şahsım adına çok teşekkür ederim” dedi.

Milaslı zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe de MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘e gerek Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınması, gerekse AB’den de coğrafi işaret alınacak hale gelinmesi nedeniyle teşekkür ederek “MİTSO, Milas zeytinyağına aldığı coğrafi işaretle yağımızın kalitesini tescillendirdi. Şimdi de AB’den gelecek coğrafi işaretle Milas zeytinyağı AB’nin de kalite standartlarında coğrafi işaret alacak. Bu aşamadan sonra Milas’ta her üretici bu kaliteyi korumak ve sürdürmek zorunda. Bu konuda MİTSO’nun çok güzel çalışmaları var. Bu çalışmalar nedeniyle bir üretici olarak ben de MİTSO’ya ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak size teşekkür ederim” dedi.

Ali Osman Menteşe, yıllarca İstanbul’da ilaç sanayinde çalışıp emekli olduktan sonra Milas’ın Ağaçlıhöyük mahallesindeki atalarından kalan zeytinlikte merak olarak başlattığı zeytin ve zeytinyağı üretimiyle Milas’ta adeta bir çığır açmıştı. Yıllarca İzmir zeytinyağı piyasasında “dökme yağ” olarak işlem gören yöre zeytinyağının aslında erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle işlenirse çok lezzetli bir yemeklik yağ olduğun kanıtlamış ve Türkiye’de pek çok ödül kazanmıştı. Ali Osman Menteşe, dünyanın en iyi zeytinyağı değerlendirme kuruluşu olan Flos Olei’nin her yıl yaptığı “dünyanın en iyi 500 zeytinyağı” değerlendirmesinde “Menteşe SOM” adıyla 11 yılda 10 kez yer alma başarısı göstermişti. Menteşe SOM zeytinyağı, Flos Olei‘nin bu yıl yaptığı değerlendirmede adını 2021 yılı kataloguna da yazdırmıştı.