DOLAR
34,4889
EURO
36,2166
ALTIN
2.951,99
BIST
9.367,77










İHRACATLA İLGİLİ MİLYONLARCA VERİDEN TOPLANMIŞ BİLGİLER “KOLAY İHRACAT PLATFORMU”NDA…

İHRACATLA İLGİLİ MİLYONLARCA VERİDEN TOPLANMIŞ BİLGİLER “KOLAY İHRACAT PLATFORMU”NDA…
03.09.2020 15:14
0
A+
A-

İhracatçıların yurtdışı pazarlara girişte gereksinme duydukları bilgileri ve pazarlama stratejilerine ilişkin, milyonlarca veriyi derleyip analitik bir yöntemle kurgulamasının yapıldığı bilgilere  “Kolay İhracat Platformu” adındaki tek bir kanal üzerinden ulaşılabiliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ihracatçıların ihracatla ilgili tüm bilgilere tek kanal üzerinden ulaşabilmeleri için  Kolay İhracat Platformunu izlemeleri istendi.

            Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile ihracatçıların milyonlarca verinin derlenip analitik yöntemlerle ayrıştırılmasıyla oluşturulmuş bilgilere “Kolay İhracat Platformu” adı verilen tek kanal üzerinden ulaşabilmeleri sağlandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından 28 Ağustos 2020 tarihinde kamuoyuna açıklanan “Kolay İhracat Platformu ile, Platforma entegrasyonu sağlanan tüm veri kaynaklarından derlenen milyonlarca verinin işlenerek ve makine öğrenmesi algoritmasına sahip analitik modellemeler ile kurgulanmasıyla milyonlarca veriden derlenip ayrıştırılmış bilgilere ulaşılabiliyor. Kolay İhracat Platformu ile ihracatçılar bundan sonra tek bir kanal üzerinden, küresel ticari istatistikleri ve Türkiye’nin ihracat ekosistemi göz önünde bulundurularak ortaya konulan “Akıllı İhracat Robotu” modülü aracılığıyla hedef pazar tespitine ilişkin çok çeşitli sorunlarına yanıt bulabilecekler.

             “Kolay İhracat Platformu” konusunda T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yayınlandı. Açıklamada “Kolay İhracat Platformu“nun, yurtdışı pazarlara girişte gereksinim duyulan ve pazarlama stratejilerine yön veren bilgilerin tek kanaldan ihracatçıya ulaştırılması ile hedef pazar tespiti kapsamında bir karar vererek destek mekanizması sunması amacıyla geliştirilen çok boyutlu dijital bir platform olduğu belirtiliyor.

            Bakanlığın açıklamasında, Bakanlığa bağlı farklı Genel Müdürlükler aracılığıyla geleneksel yöntemlerle tutulan verilerin Bakanlık bünyesinde yer alan çeşitli veri tabanları ve sistemlerin yanısıra ücretli veri kaynaklarının entegrasyonu ile elde edilen bilgilerin halen “Ülkeler” ve “Sektörler” modülleri aracılığıyla duyurusunun yapılmakta olduğu ifade ediliyor. Yürürlükte olan mevzuata ilişkin gerekli bilgilerin ise “Dış Ticaret Mevzuatı” modülü aracılığıyla kullanıcıya sunulmakta olduğu belirtiliyor. Açıklamanın devamında “Pazara Giriş Haritası” modülü ile ihracatçıların pazara giriş kararlarında ihtiyaç duyduğu bilgilere tek bir platform üzerinden ulaşılmasının hedeflendiği anlatılarak şöyle deniliyor:

            “Platforma entegrasyonu sağlanan tüm veri kaynaklarından derlenen milyonlarca verinin işlenerek ve makine öğrenmesi algoritmasına sahip analitik modellemeler ile kurgulanmasıyla, küresel ticaret istatistikleri ve Türkiye’nin ihracat ekosistemi göz önünde bulundurularak ortaya konulan ‘Akıllı İhracat Robotu’ modülü aracılığıyla ihracatçılar, hedef pazar tespitine ilişkin çok çeşitli sorunlarına yanıt bulabilmektedir”.