DOLAR
32,3864
EURO
34,5854
ALTIN
2.387,78
BIST
10.045,74










MİTSO 5. Satranç Turnuvasında Şampiyonlar belli oldu

MİTSO 5. Satranç Turnuvasında Şampiyonlar belli oldu
06.08.2013 17:31
0
A+
A-

MİTSO’nun sponsorluğunda, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında bu yıl 5.’si düzenlenen ve üç kategoride toplam 165 satranççının yarıştığı turnuvada küçüklerde Mehmet Nuri Üstek, yıldızlarda Hüseyin Karaman, büyüklerde Mehmet Salih Kaya birinci oldular. Kendi kategorilerinde ilk üçe giren satranççılara birer kupa, 4.’lükle 10.’luk arasında sıralamaya girenlere ise birer madalya armağan edildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın sponsorluğunda bu yıl 5.si düzenlenen ve üç kategoride toplam 165 satranççının katıldığı “MiTSO 5. Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası”nda şampiyonlar belli oldu. Üç gün süren satranç turnuvasında 90 satranççının yarıştığı küçükler kategorisinde Sakarya İlköğretim Okulu’ndan Mehmet Nuri Üstek, 42 satranççının katıldığı yıldızlar kategorisinde Milas İlköğretim Okulu’ndan Hüseyin Karaman, 33 satranççının mücadele ettiği yaş sınırlamasının olmadığı açık kategoride Mehmet Salih Kaya birinci oldular.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Milas İlçe temsilciliği tarafındın düzenlenen ve Endüstri Meslek Lisesi salonunda üç gün boyunca toplam 165 satranççının yarıştığı MiTSO 5. Satranç Turnuvası’nın ardından MiTSO toplantı salonunda bir ödül töreni düzenledi. Törende bir konuşma yapan MiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, satrancın insanın düşünme kapasitesini geliştiren bir spor olduğunu belirterek “Milas’ta beş yıldır MiTSO olarak satranç turnuvasına destek veriyoruz ve bu desteğimiz bundan sonra da devam edecek. MiTSO’nun sponsorluğunda düzenlenen bu satranç turnuvasına her geçen yıl ilginin ve katılımın daha da artmakta olduğunu görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.

Törende, üç gün süren satranç turnuvasında hakemlik yapan FİDE Hakemi Tuğrul Okar, Ulusal Satranç Hakemi Atilla Gürmen, Bölge Hakemleri Cemalettin Yurdakul, Rıdvan Alpkaya ve Elif Vildan Altunbozar’a birer anı madalyası armağan edildi. Daha sonra küçükler kategorisinde ilk üç dereceyi paylaşan Sakarya İlköğretim Okulu öğrencileri Mehmet Nuri Üstek, Erdal Eren Bayar ve Berke Erenç’e, FİDE hakemi Tuğrul Okar tarafından kupaları ve 4.’lükle 10.’luk arasındaki satranççılara madalyaları verildi.

Yıldızlar kategorisinde birinci olan Milas İlköğretim Okulu’ndan Hüseyin Karaman, Selimiye İlköğretim Okulu’ndan Alp Ertuğrul Bilgi ve Bodrum Marmara Kolleji’nden Egesu Durak’a kupaları ve ilk ona girenlere madalyaları Türkiye Satranç Federasyonu Milas İlçe Temsilcisi Dr. Mehmet Karaman tarafından verildi.

Yaş sınırlaması olmayan açık kategoride ise birinci olan Mehmet Salih Kaya, ikinci olan Dr. Mehmet Karaman ve üçüncü olan Murat Günay’a kupalarını ve 4.’lükle 10.’luk arasında yer alan satranççılar ise madalyalarını MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna’nın elinden aldılar.