DOLAR
32,3609
EURO
34,6755
ALTIN
2.408,97
BIST
10.094,12










Çanakkale Zaferimizi Coşkuyla Kutluyor

Çanakkale Zaferimizi Coşkuyla Kutluyor
06.08.2013 17:36
0
A+
A-

ÇANAKKALE ZAFERİMİZİ COŞKUYLA KUTLUYOR,

ŞEHİTLERİMİZİ MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

“Ben size taarruz etmeyi emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum”
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

“Siperler arasıdaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak…Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulmamacasına kamilen düşüyor.İkinciler onların yerine geçiyor…Fakat, ne kadar gıpta edilecek bir itidal ve tevekkülle biliyor musunuz?… Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, hiç ufak bir korku ve endişe göstermiyor, sarsılmak yok… Okumak bilenlerin elinde Kur’an-ı Kerim cennete gitmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler kelime-i şahadet getirerek yürüyorlar. Emin olunuz ki, Çanakkale Savaşlarını kazanan bu yüksek ruhtur.”
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

3 Haziran 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı’nda yaşanan bir dizi deniz savaşları ile 25 Nisan 1915 ve 8 / 9 Ocak 1916 tarihleri arasında yaşanan kara savaşlarının boyutunu en iyi bir şekilde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözleriyle hayalimizde canlandırabilir ve anlayabiliriz. Bu sözler aynı zamanda ülkemizin hangi koşullarda ve yüz binlerce şehidimizin ve gazimizin canları ve kanları pahasına kurulmuş olduğunun da göstergesidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ve Türk Ulusunun var oluşunun yolunu açan bu eşsiz bir zafer günü olan 18 Mart Çanakkale Zaferi tüm ulusumuza kutlu olsun.

“Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihin şanlı sayfalarına kanlarıyla yazan ve ülkemizin kuruluşu ve var oluşu için canlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

MİTSO MİTSO
Yönetim Kurulu BaşkanıMeclis Başkanı
Enver TUNA Reşit ÖZER