AKP’NİN BELEDİYE MUĞLA BÜYÜKŞEHİR VE MİLAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI MİTSO’DA

14.02.2014 15:24

*Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Mansur Harmandar ile Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya, beraberindeki partililerle birlikte MİTSO’yu ziyaret ettiler.

*Prof. Harmandar’ın ziyareti sırasında Muğla’yı bir üniversiteler şehri yapacaklarını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla BüyükşehirDSCF4801 DSCF4805 Belediye Başkan Adayı Prof. Mansur Harmandar, Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya ve beraberindeki partililerle birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, seçildiklerinde yapacakları projelerini anlattılar. Prof. Mansur Harmandar, seçilmeleri durumunda Muğla’yı bir üniversiteler şehri yapacaklarını anlatırken Rüştü Yiğitkaya da Muğla’nın bugüne kadar hep Ankara’daki iktidar ile belediyelerdeki iktidarları aynı partide buluşturamamaktan kaybettiğini söyledi.

Yerel seçimlere yönelik çalışmalarını sürdürmekte olan AKP heyeti, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulunarak Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e projelerini anlattılar. AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Harmandar, Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya, Milas Belediye Başkan Aday Adayı Hürol Önder ve partililerin MİTSO’yu ziyaretinde Prof. Mansur Harmandar, Büyükşehir belediyesini kazanmaları durumunda yapacakları projeleri açıkladı. Milas OSB’yi elbirliğiyle organize etmek gerektiğini vurgulayan Harmandar “Bunda particilik olmaz. Elbirliğiyle bu işi halletmemiz gerekiyor. Bundan sonra yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Muğla’da artık ayrımcılığı bırakalım. Büyükşehir ile, ilçe belediyeleri ile el ele verelim” dedi. Muğla’nın bir üniversiteler şehri olması gerektiğini anlatan Prof. Mansur Harmandar “Muğla’da bir üniversite bize yetmiyor. Daha çok üniversitemiz olmalı. İkinci bir üniversiteyi de açmalıyız. Benim rektörlüğüm sırasında bunun girişiminde bulunduk. YÖK’e teklif ettik. Bütçe yetmiyor, dediler. Devlete gidiyoruz; yeni bütçe vermiyorlar. Biz de bir hayırsever arıyoruz. Ekonomik imkanlarımız olsa bunu kolaylıkla yaparız… Büyükşehir belediye başkanlığını kazanırsak, ilçelerle el ele vererek, odalarla el ele vererek, işadamlarımızın da desteğiyle kaynak oluşturup yeni üniversiteler açabiliriz” diye konuştu. Milas’ta bugün için Yüksekokul’da 1500 öğrencinin bulunduğunu belirten Prof. Mansur Harmandar “Milas’ta en az 5 000 öğrenci olması gerekir. Milas’ta da, belediyenin imkanlarıyla, Üniversitenin imkanlarıyla, sizlerin imkanlarıyla yeni bölümler açmamız gerekiyor” dedi. “Milas’ın menfaatine olacak işleri hep birlikte, el birliğiyle yapalım” dedi. Muğla’daki tarihi yerlerin çokluğuna da değinen Prof. Harmdar, “Muğla’daki tarihi yerlerin kazılarını yapıp turizm şirketleriyle işbirliği yaparak buralara turistleri çekmek lazım. Kültür turizmi diyerek, inanç turizmi diyerek, bunu yaygınlaştırmak lazım. Ben Milas ve Bodrum’dan çok ümitliyim. Ayrıca Muğla’da organik tarımı da geliştirmemiz lazım” diye konuştu.

AKP’nin Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya da Muğla’da yıllardır yerel iktidarlarla Ankara’daki iktidarın aynı partide buluşturulamamasının sıkıntısının yaşandığını ileri sürdü. Yiğitkaya “Muğla yıllardır Ankara’daki iktidarlarla yerel yönetimleri aynı partide buluşturamadı. Muğla’da bunun sıkıntıları çok yaşandı. Biz şimdi diyoruz ki, Muğla’da, yerel iktidarları da Ankara’daki iktidarla aynı partide buluşturalım. Muğla’da iyi niyetli çalışmalar yapıldı ama Ankara’daki iktidarla yerel iktidar buluşmayınca sorunlar çözülemedi. Şimdi Milas’ta, çevre yolu kenarında bir AVM yapılıyor. Karşıdan karşıya geçişler sorun olacak. Allah korusun bir can kaybı yaşanabilir. Bunun için buraya bir üst geçit yapılması için belediyenin, büyükşehirin, iktidarın işbirliği içinde olması gerekiyor” dedi. Yiğitkaya daha sonra “Milas’ta yapılacak çok iş var. Yap, işlet, devret modeli ile Milas’a güzel bir pazaryeri kazandırılabilir. Milas’ın menfaatine olacak işleri el birliği ile yapalım. Bu sorunları en iyi biz çözeriz diye yola çıktık. Sizlerin de görüşlerini alarak projelerimizi ortaya koyacağız. Bugün trafik sorununu çözemeyen, doğalgazı olmayan, çarpık yapılaşmanın olduğu bir Milas var. Bize sahip çıkın, elbirliğiyle bunları yapalım” diye konuştu.

AKP’nin Muğla Büyükşehir ve Milas Belediye Başkan Adayları ile partililerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Odamıza yaptığınız ziyaret nedeniyle sizlere çok teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sonuçta bir seçim yaşanacak. Kazanan da olacak, kaybeden de olacak. Önemli olan, seçimin, ilçemize ve Türkiye’ye hayırlı olması. Hepimiz hizmet için yola çıktık. Elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizler de bu yola hizmet için çıktınız. Hayırlısı olsun” dedi. Daha sonra AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir’in OSB’deki son gelişmeleri sorması üzerine gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “OSB’yi yapacağız. Elimizde olmayan nedenlerle gecikmeler oluyor ama birer birer bu sorunları aşıyoruz. İyi gelişmeler var. Bu sorunu çözeceğiz” diye konuştu.