DOLAR
34,4317
EURO
36,1497
ALTIN
2.959,80
BIST
9.367,77










Altyapı Hizmet Birliği Üyelik ve Katılım Paylarına İtiraz Ediliyor

Altyapı Hizmet Birliği Üyelik ve Katılım Paylarına İtiraz Ediliyor
06.08.2013 17:31
0
A+
A-

MİTSO toplantı salonunda, Milas’taki meslek odalarının yanı sıra Milas Vergi Dairesi ve Mal Müdürlerinin de katılımıyla yapılan toplantıda Altyapı Hizmet Birliği üyelik ve katılım payları ödemesi için Muğla Valiliğine itiraz edilmesi kararlaştırıldı. Valiliğe sunulacak öneri paketine göre bazı iş kollarında ödemelerin tümüyle kaldırılması, bazı işkollarında ise yüzde beş yüzü bulan oranlarda indirim yapılması öneriliyor.

Milas’taki Meslek Odalarının yanı sıra Milas Vergi Dairesi Müdürü ile meslek odalarının katılımıyla MİTSO toplantı salonunda yapılan toplantıda; bir süre önce uygulamaya konulan Altyapı Hizmet Birliği Üyelik ve Altyapı Katılım Payları için Muğla Valiliği’ne itiraz etme kararı alındı. Toplantıda, Muğla Valiliğine sunulmak üzere, üyelik ve katılım payları ile ilgili yeni bir öneri paketi hazırlandı. Buna göre birçok iş kolu üyelik ve katılım payı ödeme kapsamından çıkarılırken birçok işkolu için belirlenen ödeme miktarları da yüzde beş yüzü bulan oranlarda indirim yapılması öneriliyor.

Bir süre önce yürürlüğe konulan “Milas Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği”ne üyelik veya altyapı katılım payı ödenmesi uygulamasına yönelik tepkileri görüşmek üzere Milas’taki Meslek Odaları bir araya geldiler. MİTSO toplantı salonunda yapılan toplantıya Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Sait Sapan ile Mal Müdürü Mehmet Çoban da katıldılar. Toplantıda, MİTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ve Başkan Yardımcısı Muzaffer Atıcı, Yönetim KuruluSaymanı Cuma Bozkurt, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Devrim, Şoförler Odası Başkanı Nurol Paskal, Gıda Maddesi Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin ve Bakkallar ve Bayiler Odası 2. Başkanı Mümtaz Durmaz üyelerden gelen yakınmaları dile getirerek belirlenmiş olan ödentilerin indirilmesini istediler. Yapılan görüşmelerden sonra bazı işkollarında ödentilerin tümüyle kaldırılması, bazı işkollarındaki ödentilerin ise yüzde beş yüzü bulan indirimlerde bulunulmasının önerilmesi kararlaştırıldı. Buna göre örneğin; mermer atölyelerinin ödentisi 10 bin liradan 50 liraya, kuyumcuların ödentisi 2 bin liradan 200 liraya, halıcıların ödentileri 2 bin liradan 100 liraya, 1. sınıf pastaneler bin liradan 200, 2. sınıf pastaneler bin liradan 50 liraya indirilmesi, eczanelerin bin liradan 100 liraya indirilmesi öneriliyor. Ayrıca marangozların, manavların, terzilerin, oyuncakçıların, sobacıların, zahirecilerin, zücaciyecilerin ödentilerin ise tümüyle kaldırılmasının önerilmesi kararlaştırıldı.