ANKARA ÜNİVERSİTESİ, AB KONUSUNDA UZAKTAN EĞİTİM SERTİFİKASI PROGRAMI BAŞLATIYOR

12.05.2014 09:01

Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (ANKUZEM)’in Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATUM) işbirliği ile “Avrupa Birliği Temel Eğitim ve İlgi Alanları e-Öğrenim Sertifika Programı” kapsamında eğitim çalışması başlatılıyor. TOBB aracılığıyla MİTSO’ya iletilen ve ilgililere duyurulması istenen programa göre eğitim programına katılacaklar 30 saatlik AB Temel Eğitim Sertifika Programı ile toplam 21 saatlik AB İlgi Alanları Sertifika Programlarını uzaktan eğitim yöntemiyle izleyebilecekler.

AB Temel Eğitim ve İlgi Alanları Sertifika Programı kapsamında verilecek dersler arasında 30 saatlik AB Temel Eğitim Sertifika Programı, toplam 21 saatlik AB hukuku, Ekonomi, Kamu Yönetimi ve AB – Uluslararası İlişkiler dersleri bulunuyor. Eğitim programı 13 Mayıs 2014 Salı günü Doç. Dr. Erdem Denk tarafından verilecek olan “AB’nin Tarihsel Gelişimi” konulu ilk dersle başlayacak. Dersler 7 Temmuz 2014 haftasına dek sürecek.

“AB Temel Eğitim ve İlgi Alanları e-Öğretim Sertifikası Programı” iki paketten oluşuyor.  İlk paket toplam 30 saatlik “AB Temel Eğitim Sertifika Programı” bulunuyor. “AB Projelerine ilişkin çekirdek bilgi-becerileri” kapsayan bu program haftada 2 gün 3’er saat olarak 5 hafta boyunca sürecek.  İkinci eğitim paketi ise ilk paketi alan katılımcıların ilgi alanlarına dönük olarak alabilecekleri ilave konuları içeriyor. İkinci paket eğitimi 3 hafta sürecek ve haftada 2 gün üzerinden 3’er saatlik eğitimler verilecek. 3 hafta, haftada 2 gün, 3’er saat; 1 hafta, 1 gün 3 saat olarak verilecek 4 ayrı ilgi alanına yönelik eğitim programı kapsamında ise AB Hukuku, AB – Ekonomi, AB – Kamu Yönetimi ve AB – Uluslar arası ilişkiler gibi eğitim programları bulunuyor.

AB Temel Eğitim Programı 13 Mayıs 2014 tarihinde, İlgi Alanları Sertifika Programı ise 16 Haziran 2014’te başlayacak ve dersler uzaktan eğitim yöntemiyle verilecek. Eğitim programına ilgi duyanlar programla ilgili ayrıntılı bilgiye http://uzem.ankara.edu.tr adresinden erişebilecekler.