BODRUM VE MİLAS ODALARI ECRİMİSİLE TEPKİLİ

27.05.2014 15:55

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Bodrum Ticaret Odası yönetimleri, bazı turistik tesislerce deniz kıyılarında kullanılan alanlar için Mal Müdürlüğü tarafından istenen ecrimisil bedellerini çok ağır bulduklarını belirterek bu bedellerin makul bir seviyeye çekilmesini istiyor. MİTSO’yu ziyaret eden BODTO yöneticileri Bodrum’daki ecrimisil bedellerinin ödenemez boyutta olduğunu belirtirlerken MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas’ta özellikle Güllük ve Ören gibi kıyı beldelerinde aynı sorunun yaşanmakta olduğunu söyledi.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Alkaya ile Mehmet Ayaz ve Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder; MİTSO Yönetim Kurulunu ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit ve Halil İbrahim Gülen tarafından karşılanan BODTO yönetimi yöre sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret sırasında iki odanın ortak şikayet konusu olarak Mal Müdürlüğü tarafından 2008 – 2013 yılları arasında kıyılarda işgal ederek kullanan işletmelere çıkarılan kira bedeli karşılıklarının aşırı derecede yüksek oluşu öne çıktı. BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon  ecrimisillerin ödenemez boyutta olduğunu söyledi. Kocadon “Öyle ecrimisil yazılan yerler var ki adam oteli satsa o parayı ödeyemez. İnsanın kazandığının on misli ecrimisil nasıl yazılır? Sadece odamıza kayıtlı bin işletmeci şu anda mağdur ve şokta. Ecrimisil bedelleri yüzde 600 oranında arttırıldığını öğrenince şok olduk” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de benzer uygulamanın Milas’ın Güllük ve Ören beldelerinin kıyılarında da uygulandığını belirterek “Bu durumda hiç kimse buraları kullanamaz. İstenen paralar ödenemeyecek kadar yüksek. Pek çok kişi bu rakamları duyunca iskelelerini söktüler, kıyılarına halka açık, diye tabelalar astılar. Tabi bu işten en çok Bodrum etkileniyor. Bu konuda biz diğer Muğla odalarıyla birlikte davranmaya hazırız. Konuyu Muğla odaları olarak birlikte değerlendirelim ve itirazımızı yapalım” dedi.

Toplantıda ecrimisil konusunda Muğla’nın diğer odaların da görüşlerinin alınması ve birlikte davranılması konusunda görüş birliğine varıldı.