Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi için 81 İLDE 6 BİN FİRMAYA ULAŞILACAK

Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi için    81 İLDE 6 BİN FİRMAYA ULAŞILACAK
15.10.2015 16:08

*Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Projesi kapsamında Muğla ‘da da bazı firmalarla anket çalışması yapılacak.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, oda üyelerine çağrıda bulunarak anket için gelecek görevlilere yardımcı olunmasını istedi.

Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılı AB – Türkiye mali işbirliği programı kapsamında “Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Projesi başlatıldığı belirtilerek Dünya Bankası’nın yürütücü kuruluş olarak yer alacağı proje kapsamında 81 ilde toplam 6 bin firmaya sorular sorulacağı bildirildi.  Firmalara konuyla ilgili anket amacıyla; altyapı ve hizmetler, satış ve tedarik, rekabet, yenilik, kapasite, yatırım yeri ve isinler, finansman, istihdam gibi konular hakkında sorular sorulacağı belirtildi.

Dünya Bankası tarafından geliştirilmiş bir yöntemle hazırlandığı belirtilen Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi Projes i, Dünya Bankası tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Yatırım Destek Tanıtım Ajansı, Kalkınma Ajansları ve Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı’nın katkılarıyla Türkiye’ye uyarlandı. Yapılacak anket sonucunda “Ulusal Yatırım Ortamı Değerlendirmesi” raporu ve her bir 26  düzey 2 bölgesi için “Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirmesi” raporu yayınlanacak.

Anket kapsamında görüşme yapılacak 81 ilden 6 bin firma, TÜİK İş Kayıtları temel alınarak belirlendi. Belirlenen firmaların,  yapılacak ankette en doğru sonuca ulaşılabilmesi için sorulacak sorulara tam ve doğru yanıt vermelerinin önemi vurgulandı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de MİTSO üyelerine çağrı yaparak ilçemizde proje kapsamında ulaşılacak firmaların anket sorularını yanıtlaması istendi. Reşit Özer “Dünya Bankası, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, TOBB ve diğer ilgili kuruluşların işbirliğinde hazırlanmış olan önemli bir araştırma yapılıyor. 81 ilde toplam  6 bin firmaya çeşitli sorular yöneltilecek. Bu konuda üyelerimizden bazıları da seçilmiş olabilir. Seçilen üyelerimizin kendilerine yöneltilecek soruları eksiksiz olarak yanıtlamaları proje sonucunun doğru alınabilmesi için büyük önem taşıyor. Bu konuda yardımcı olacak üyelerimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.