CUMHURBAŞKANLIĞI HALKLA İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANI MİTSO’DA

31.03.2017 08:48

*Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, AKP Milas İlçe Yöneticileriyle birlikte MİTSO’yu ziyaret etti.

*MİTSO’da, Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından konuk Astarcıya Milas ve oda faaliyetleri hakkında çeşitli bilgiler sunuldu.

*MİTSO’da kendisine üzerinde Hekatomnos lahdinin bir yüzünün görüntüsü olan porselen tabak armağan edilen Astarcı, anıtmezarı merak ederek Uzunyuva’yı ziyarete gitti.

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı Milas’a geldi. AKP Milas İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte MİTSO’yu ziyaret eden Astarcı, burada kendisine anlatılan Hekatomnos anıtmezarını merak ederek Uzunyuva’yı ziyarete gitti.

Anayasa değişikliğine ilişkin çalışmalar yürütmekte olan Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, Milas ve Bodrum’da da bir dizi ziyarette bulundu. AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte MİTSO’yu ziyaret etti. Astarcı ve beraberindeki partililer, MİTSO’da Oda Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Meclis Başkan Yardımcılıları Hayati Çorbacı ve Muharrem Akyürek ile MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Yönetim Kurulu Sayman Üyeleri Koray Türkoğlu ve Soner Çamlıbelen tarafından karşılandılar.

Ziyaret sırasında Milas’ın ekonomik durumu hakkında açıklamalarda bulunan MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, dünyanın çam balı üretiminin 1/3’ünün, Türkiye’nin levrek ve çipurada kültür balığı üretiminin yüzde 68’inin Milas’ta yapılmakta olduğunu anlattı. Milas halılarının önemine de değinen Yüksel, Sümer Holding’de bulunan Milas halılarının coğrafi işaret tescil haklarının MİTSO tarafından devralınacağını söyledi. Yüksel, konuk Astarcı’ya üzerinde Milas’ta bulunan Hekatomnos lahdinin bir yüzündeki kabartmaların fotoğrafı olan bir porselen tabak armağan etti. Hekatomnos ve anıtmezarı merak eden Astarcı, daha sonra anıtmezarı görmek için Uzunyuva’ya gitti.

Uzunyuva dönüşünde MİTSO toplantı salonunda Milas’taki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle buluşan Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı İlker Astarcı, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini anlatarak değişikliğe destek istedi.