Dr. Hakan Tartan Milas zeytinyağını yazdı: \

27.12.2021 17:14

Dr. Hakan Tartan                              hakantartan35@gmail.com

23 Aralık 2021

İzmirli tanınmış gazetecilerden Dr. Hakan Tartan, Milliyet gazetesinin 23 Aralık tarihli sayısındaki köşesinde Milas zeytinyağını anlattı.

1995 ve 1999 yıllarındaki seçimlerde İzmir’den milletvekili seçilen ve Bülent Ecevit’in başbakanlığındaki 56’ınca Cumhuriyet Hükümetinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan ve 2009 yerel seçimlerinde İzmir Konak’tan belediye başkanı seçilen Dr. Hakan Kara, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret etti. Özer ile görüşmesinin ardından izlenimlerini 23 Aralık 2021 tarihli Milliyet gazetesinin ekonomi sayfasındaki köşesinde “Milas’tan dünyaya sağlık reçetesi” başlığıyla yazan Dr. Hakan Tartan AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağını anlattı.

Dr. Hakan Tartan’ın Milliyet gazetesinin ekonomi sayfasındaki köşesinde yayınlanan yazısı şöyle:

Milas’tan dünyaya sağlık reçetesi

AB coğrafi tescilli Milas zeytinyağı, bu yıl dışsatımda da gözde.

Şifası dillere destan soğuk sıkım – erken hasat zeytinyağı dışsatımı 5 tondan 60 tona çıktı.

Milas’ın gururu zeytinyağı, lezzetli, kaliteli, düşük asitli, antioksidan ve polifenol özellikli, kendine özgü aroması ve yağ oranı ile farklı. Farkı bölgeye özgü özel memecik türü zeytin ağacından. Büyük emek, büyük çaba ve özveri söz konusu.

Ama mutlu son herkesi sevindirdi: Milas’ın dillere destan zeytinyağı Avrupa birliği (AB) tescilli ve dünya çapında gözde. 19’u AB coğrafi işaretli 80 firma ile gerçekleşen bir üretim atağı. Üstelik koruma altında ve yeni ilgi odağı. Yıldızı har yıl daha çok parlıyor.

Üreticinin, dünyaya mal satan değerli  işletme sahiplerinin ve elbette Milas Ticaret Odası’nın büyük emeği sayesinde.

Bu konuda önemli yapı taşlarından biri de Milas Ticaret Odası’nın üretken Başkanı Reşit Özer, şunları anlatıyor:

“Memecik türü zeytin ağacı bölgemize özgü. Artık dünya tanıyor. Uzun yıllardan beri bunun mücadelesini verdik. AB coğrafi tescili almamız çok önemli. Antioksidan ve polifenol özelliği, düşük asidi ile adeta bir şifa kaynağı. Birçok insan sabahları sağlık için bir kaşık içiyor. Daha önce 3 – 5 ton dışsatım vardı, şu anda 40 tonu aştı. Yeni hedef 60 ton. Fiyatı da 150 liradan başlıyor. Gelecek yıllarda sağlık ve lezzet farkı öne çıktıkça, hem ülkemizde, hem dünyada Milas zeytinyağı farklı bir noktada olacak. Üreticimiz ile de işbirliği içindeyiz. Onların üretimleri için de cam şişe desteği veriyoruz. Milas zeytinyağı artık bir marka ve dünyanın gözdesi. Hem ülke tanıtımımız, hem de ekonomik getiri anlamında önemli ve değerli. Benim tüketici dostlarımıza bir çağrım var: Lütfen coğrafi iişaretli ürün alın. Hem kalite, hem sağlık için.”