DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
ALTIN
3.438,13
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
7°C
Muğla
7°C
Açık
Pazartesi Hafif Kar Yağışlı
6°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

“EMİNEMS” MİTSO’DA… MİLAS’TA HEDEF COĞRAFİ İŞARET KALİTESİNDE MARKALI ZEYTİNYAĞI İHRACATI

“EMİNEMS” MİTSO’DA… MİLAS’TA HEDEF COĞRAFİ İŞARET KALİTESİNDE MARKALI ZEYTİNYAĞI İHRACATI
19.10.2023 15:35
824
A+
A-

Y

ABD’de yaşayan, Milas’ta zeytinlik satın alarak zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayıp ABD’ye zeytinyağı ihraç etmeyi hedefleyen Emine Çatalbaş Colin ve eşi Mark Colin, firma çalışanlarıyla birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Zeytinyağında hedefimiz dökme zeytinyağı ihracatı değil coğrafi işaret kalitesinde markalı Milas zeytinyağı ihraç etmek olmalı” dedi.

Firma sahibi Emine Çatalbaş Colin, Mark Colin ile firma Koordinatörü Nilgün Eren ve Koordinatör Asistanı Çağla Gül MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ettiler ve firma olarak bu yılki hedeflerini anlattılar. Milas’ta satın aldıkları zeytinliklerinde ürettikleri zeytinyağlarının markasına adını veren Emine Çatalbaş Colin, kendi zeytinlerini işlemek ve yağlarını çıkarmak kendi tesislerini kurduklarını anlattı ve “Tesisimiz tamamlandı. Yeni hasat döneminde çalışmaya ve üretime başlayacak. Amacımız Milas’ın AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağı kalitesinde zeytinyağı elde etmek ve bunu ABD’ye ihraç etmek. İhracat için ABD’de bağlantılarımızı kurmuş durumdayız. İhracat için çok umutluyuz” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Eminems firması sahip ve çalışanlarının ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek kendilerine başarılar diledi. Özer,  “Milas’ta bu kadar kaliteli zeytinyağı üretebiliyorsak ve AB coğrafi işaret tescili alabiliyorsak neden ihracat yapmayalım? Milas zeytinyağı artık dökme yağ olarak değil markalı ürün olarak ihraç edilmeli. Sizler bu işin öncülerisiniz. Size bu yöndeki çabalarınız ve girişimleriniz için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

azı detayını buraya yazınız

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr