MİTSO’DA SALI GÜNÜ ARI VE BAL ÇALIŞTAYI YAPILACAK

10.01.2020 15:46

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ile Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) işbirliğinde arı ve bal çalıştayı yapılacak. 14 Ocak Salı günü saat 10.00’da MİTSO toplantı salonunda yapılacak Arı ve Bal Çalıştayında Kahraman Maraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil YeninarArı yetiştiriciliği, koloni yönetimi ve kış beslenmesinde dikkat edilecek hususlar” konulu bir sunum yapacak. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kimya Bölümü Organik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Duru ise “Bal ve diğer arı ürünleri üretimi ve muhafazasında kaliteye etki eden kriterler” konulu bir sunum gerçekleştirecek.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Türkiye’nin çam balı üretiminin yüzde 92’sinin Muğla ili ve Kuşadası’nın Dilek Yarımadasında elde edilmekte olduğunu, Türkiye’nin en çok bal üretimi yapılan ikinci ili olan Muğla’nın en çok arı kolonisinin ise Milas’ta bulunduğunu belirterek “Milas’ta zeytin ve zeytinyağı üretimi ne kadar önemli ise, kültür balığı üretimi ne kadar önemli ise bal üretimi de en az onlar kadar önemlidir. Bu nedenle Milas’ta arıcılığa ve bal üretimine MİTSO olarak çok önem veriyoruz. Milas’ın zeytinyağında, balıkta olduğu gibi kendi markalarını yaratarak sadece Türkiye iç pazarına değil, dünya bal pazarına açılmasını istiyoruz. Bu nedenle arı yetiştiricilerimizin, balcılarımızın bilgili ve bilinçli bir üretim yapmasını arzu ediyoruz. Bu amaçla MAYBİR ile işbirliği yaparak düzenlemiş olduğumuz Milas Arı ve Bal Çalıştayına ilgili herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.

MİTSO’nun MAYBİR ile işbirliği yaparak düzenlemiş olduğu Milas Arı ve Bal Çalıştayı 14 Ocak Salı günü saat 14.00’te MİTSO toplantı salonunda yapılacak.