GEKA’NIN 2019 YILI DESTEK PROGRAMI 14 MART PERŞEMBE GÜNÜ ANLATILACAK

12.03.2019 16:12

*GEKA’nın 2019 yılında uygulayacağı desteklerle ilgili bilgilendirme toplantısı Perşembe günü Milas ve Bodrum’da yapılacak.

*Milas’taki bilgilendirme toplantısı 14 Mart Perşembe günü saat 10.30’da MİTSO salonunda, saat 14.00’de ise Bodrum Ticaret Odası salonunda yapılacak.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)‘nın 2019 yılında uygulayacağı destek programıhakkında bilgilendirme toplantısı 14 Mart Perşembe günü saat 10.30’da Milas Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılacak. Toplantıda GEKA uzmanları, 2019 yılının destek programları hakkında açıklamalarda bulunacaklar.

GEKA tarafından hazırlanan “Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programı” kapsamında bu yıl uygun bulunan projelere toplamda 30 milyon TL destek sağlanacak. Açıklanan destek programına Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsayan Güney Ege Bölgesi’ndeki KOBİ’ler başvuruda bulunabilecekler.

GEKA’nın, Kâr amacı güden işletmelere yönelik Güçlü Sanayi Temiz Üretim Mali destek Programında, Güney Ege Bölgesinde yüksek katma değer ve yenilik odaklı sanayi üretiminin arttırılması, sektörlerin rekabet gücünün geliştirilmesi amaçlanıyor. Toplam 25 milyon TL bütçeli bu program kapsamdaki Mali Destek Programına uygun bulunan projelere, proje başına en az 100 bin, en çok 750 bin TL destek sağlanacak.

Kâr amacı güden işletmelere yönelik olarak “Güçlü Sanayi Temiz Üretim Mali Destek Programı“nın toplam bütçesi ise 5 milyon TL olarak belirlendi. Bu program kapsamında temiz üretimin bölgede yaygınlaştırılması ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik projelerden uygun bulunanlara  proje başına en az 100 bin, en çok 500 bin TL destek verilecek.

GEKA’nın 2019 yılında uygulayacağı desteklerde yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler ile tasarım ve markalaşma kapasitesinin arttırılmasına uygun projelere öncelik tanınacak.

GEKA’nın 2019 yılında “Güçlü Sanayi Temiz Üretim Mali Destek Programı” kapsamında uygulayacağı destekler, GEKA uzmanları tarafından 14 Mart Perşembe günü saat 10.30’da MİTSO’da anlatılacak. GEKA uzmanları aynı gün saat 14.00’de de Bodrum Ticaret Odası’nda destek programını anlatacaklar.