DOLAR
32,5316
EURO
34,8575
ALTIN
2.429,81
BIST
9.645,02










GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI DESTEKLİ MİLAS’TA İÇ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE İŞGÜCÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ VE İHRACATIN ARTTIRILMASI PROJESİ

GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI DESTEKLİ MİLAS’TA İÇ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE İŞGÜCÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ VE İHRACATIN ARTTIRILMASI PROJESİ
20.03.2014 09:36
0
A+
A-

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın T.C. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın “Kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik” İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hazırlamış olduğu “MİLAS’TA İÇ SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE İŞGÜCÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ VE İHRACATIN ARTTIRILMASI” projesi başarıyla gerçekleştirilmiştir.

 

            Bu proje, bizim GEKA ile ilk kez birlikte çalıştığımız ve ilk hibe desteği kazanmış olan projemiz olması dolayısıyla bizim için son derece önemlidir ve her zaman için de ayrıcalıklı bir yere sahip olacaktır. Ayrıca projemizin, GEKA’ya yapılan 187 proje başvurusu içinde kabul edilen 24 proje içinde 8. sıradan hibe desteği kazanması, bizler için ayrı bir anlam taşımaktadır.

 

            Milas Ziraat Odası ve Milas İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği ile proje ortaklığı yaparak gerçekleştirdiğimiz bu projemizin; Toplam Maliyeti: 238 960 TL’dir. Projeye GEKA’dan sağlanan destek ise: 179.000 TL’dır. Bu rakam; projenin Uygun Maliyetinin Yüzdesi : % 74.91’idir.

 

Projemizin hedef grupları: İç su balıkçılığı yetiştiricileri, balık yetiştirici firmalar, ihracat elemanları, ihracat firmaları, MİTSO üyeleri, bölgesel ürün üreticileri, işadamları ve işsizler olarak belirlenmiştir.

 

            Projemiz kapsamında balıkçılık eğitimi için 50, ihracat eğitimi için 50 kişi olmak üzere 100 kişinin toplam 48 saat eğitim almaları amaçlanmıştır. Kurs katılımcıların yarısının işe yeni başlayanlardan, diğer yarısının ise işe yeni başlayacak işsizlerden oluşması hedeflenmiştir.  

 

            “Milas’ta iç su ürünleri yetiştiriciliği ve ihracat sektöründe çalışan ve çalışacakların eğitimini sağlayarak ürün kalitesi ve istihdamın arttırılmasına katkıda bulunmak ve bölgesel ürünlerin iç ve dış pazarlarda tanıtımı ve pazar oluşturulması yoluyla bölgenin sürdürülebilir iktisadi kalkınmasını desteklemek” amacıyla başlatılan proje kapsamındaki eğitim; iki dalda düzenlenmiştir.

 

            A – İç Su Ürünleri Yetiştiriciliği Eğitimi (Bu eğitim iki aşamalı olarak düzenlenmiştir)

 

            B – İhracat Elemanı Yetiştirme Eğitimi (Bu eğitim tek aşamalı olarak düzenlenmiştir)

 

İç Su ürünleri Yetiştiriciliği Eğitimi’nin birinci aşamasına 82 kişi katılmış ve toplam 48 saat süren eğitim çalışması yapılmıştır. Eğitim çalışmasına katılan 82 kişi, katılım belgesi almaya hak kazanmıştır.  

 

İhracat Elemanı Yetiştirme Eğitimi’ne 32 kişi katılmıştır ve toplam 40 saat süren eğitim çalışması yapılmış ve eğitim çalışması sona ermiş ve katılımcı 32 kişi katılım belgesi almaya hak kazanmıştır.

 

            Projemiz kapsamında

 

            12 / 14 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Bremen kentindeki Uluslararası Deniz Ürünleri Fuarı’na katılınmıştır.  Fuarda, Milas’ta toprak havuzlarda üretilmekte olan çipura ve levrek türü deniz balıklarının ve başta zeytin ve zeytinyağı olmak üzere yöremizin ihracat potansiyeli taşıyan diğer ürünlerinin tanıtımı ve ihracatının arttırılması amacıyla bir tanıtım standı açılmıştır. MİTSO Yöneticileri ve bazı işadamlarımız bu stantta Milas’ın ürünlerini tanıtmışlar, ihracat olanaklarını araştırmışlardır.

 

Ayrıca; yine Almanya’da,  9 / 15 Şubat / 2012 tarihinde Berlin kentindeki pazar araştırması ve işadamları toplantıları yapılmıştır. 11 İşadamı ve MİTSO’nun AR-GE ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç tarafından sürdürülen görüşmelerde Milas’ın ihracat ürünleri tanıtılmıştır.

 

            Odamıza, üyelerimize ve özellikle de kültür balıkçılığı yapan üyelerimize ve yöremizin ekonomik gelişimine çok önemli katkılar sağladığına yürekten inandığımız bu önemli projeye destek veren Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Aydıner olmak üzere GEKA yetkililerine en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

            Bu projeyi, ortaklarımız olan Milas İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği ve Milas Ziraat Odası ile birlikte başardık. Projenin gerçekleşme sürecindeki uyumlu çalışmaları ve destekleri için proje ortaklarımız olan bu kuruluşların yöneticilerine de teşekkür ediyoruz.

 

            Hiç kuşkusuz bu projenin gerçekleşmesinde Muğla Üniversitesi’nin çok değerli katkıları oldu. Bu projeye katkı koyan, eğitim çalışmalarında değerli bilgileri balıkçılarımız ve ihracat konusunda uzmanlaşma eğitimine katılanlarla cömertçe paylaşan başta Muğla Üniversitesi Rektörü Sayın Mansur Harmandar olmak üzere Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin değerli hocalarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

            Yöremizin kalkınması ve gelişmesi adına daha alınacak çok yolumuz var. Bu yolda her zaman GEKA’nın değerli katkılarına ihtiyacımız olacaktır. Bu güzel çalışmada ortaya koyduğumuz güzel işbirliği örneği, bu yolda bizi yeni projeler üretmek adına özendirmekte ve cesaretlendirmektedir.

 Berlin Pazar Oluşturma Çalışmaları (2) Berlin Pazar Oluşturma Çalışmaları (5) Berlin Pazar Oluşturma Çalışmaları (17) Berlin Pazar Oluşturma Çalışmaları (42) Berlin TDU  İş Adamları Toplantısı (10) Bremen Fish International Fuarı (53)