İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU MİTSO’DA

08.03.2017 11:52

Milas’ta 02 – 05 Mart tarihlerinde düzenlenen Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarına gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile odanın Meclis, Yönetim Kurulu ve oda personeli tarafından karşılandı.

MİTSO adına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “hoşgeldiniz” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, oda çalışmaları ve Milas ekonomisi hakkında açıklamalarda bulundu. Milas OSB’deki gelişmeleri de anlatan Reşit Özer, memecik zeytinlerinden elde edilen Milas zeytinyağına coğrafi işaret alındığını, Sümer Holding’in elinde bulunan Milas halılarının coğrafi işaret tescilinin MİTSO’ya devri için başvuruda bulunulduğunu, patent haklarını düzenleyen yasada değişiklik yapılmasıyla birlikte birkaç ay içinde Milas halılarının Coğrafi İşaret patent haklarının odaya devredileceğini ifade etti. Milas’ın levrek ve çipurada kültür balığı üretiminin % 68’ini ürettiğini, ayrıca Türkiye’de bir ilk olarak toprak havuzlar içinde de kültür balığı üretimi yapıldığını anlatan Reşit Özer, kültür balıkçılığının geliştirilmesi için toprak havuz balıkçılarının kullandığı yeraltı sularından harç alınmamasını, indirimli enerji kullanımı sağlanmasını, denizdeki balık üreticilerine sağlanan ÖTV’siz mazot kullanımından toprak havuz balıkçılarının da yararlandırılmasını ayrıca denizdeki balık çiftliklerine lojistik destek sağlanması için bir iskele yapılmasını istediklerini anlatarak “Biz MİTSO olarak bu isteklerimizi içiren bir raporu sayın Muğla milletvekillerimize verdik” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ziyaretinin anısı olarak bir adamilas desenli Milas halısı armağan etti.