İŞKUR dan İşsizlere Günlük 15 Lira Cep Harçlıklı Kurs

06.08.2013 17:36

İŞKUR, MİTSO’da uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenliyor.

İŞKUR’un düzenleyeceği işsizlerin kendi işlerini kurmalarına yönelik kurslara katılacak olanlar 15 lira gündelik ücret ödenecek.

İŞKUR, Milas’ta işsizlere kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla girişimcilik kursu düzenliyor. Kursa katılacak olanlara günde 15 TL cep harçlığı ödenecek. İŞKUR ile Muğla KOSGEB Hizmet Merkezi işbirliğinde Milas’ta kendi işini kurmak isteyen işsizlere yönelik “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 22 Mart günü MİTSO’da düzenlenecek toplantıda ele alınacak. Toplantıda, kendi işlerini kurmak amacıyla düzenlenecek kurslara katılmak amacıyla başvuruda bulunanlar arasında seçim yapılarak kursa katılmaya hak kazananlar belirlenecek.

İŞKUR ile KOSGEB Hizmet Merkezi işbirliğinde düzenlenecek kurslara katılmak isteyenlerin SGK veya Bağkur’lu olmamaları ve ayrıca ikinci öğretim öğrencileri dışında öğrenci olmamaları ve 18 yaşını aşmış olmaları gerekiyor. Devam zorunluluğu olan kurslara katılmaya hak kazananlara günde 15 TL cep harçlığı ödenirken kursiyerler için ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri de İŞKUR tarafından ödeniyor. Kurslarda eğitim süresi 60 saat olarak uygulanıyor. Kurs süresince katılımcılara “girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve Pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal planlar, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar” gibi başlıklar altında dersler verilecek.

İŞKUR’un düzenleyeceği işsizlerin kendi işlerini kurmalarına yönelik kurslara katılacak olanların 22 Mart günü MİTSO’da yapılacak toplantıda seçileceğini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna “Kendi işini kurmak isteyen ve bu yönde beceri kazanmak isteyen, kendi işini kurarken KOSGEB’in sağlayacağı maddi desteklerden yararlanmak isteyenler için önemli bir fırsat var. Dilerim ilçemizdeki işsiz kalmış hemşerilerimiz bu olanaklardan en iyi şekilde yararlanarak bir mesleki beceri kazanırlar ve KOSGEB desteklerinden yararlanarak kendi işlerini kurup başarılı olurlar” diye konuştu.