MİTSO da ilk kez bir meslek kolu toplantısı yapıldı

06.08.2013 17:36

AKARYAKITÇILAR BULUŞTU, ORTAK SORUNLARA ORTAK ÇÖZÜMLER ARANDI
* MİTSO Yönetiminin çağrısıyla bir araya gelen Milas’taki akaryakıt bayileri sorunlarını tartıştılar.
* İlk kez bir işkolundaki üyelerini bir araya toplayan MİTSO yönetimi ortak sorunlara ortak çözüm yolları bulunması gerektiğini vurguladı.
* MİTSO’da bir araya gelen akaryakıt bayileri kendilerinin de şikayetçi oldukları yüksek fiyat nedeniyle tüketiciyle yüz yüze geldiklerini bildirdiler
* Akaryakıt bayileri 10 numara yağ konusundaki sıkıntılarını dile getirdiler.
* İlk kez bir meslek kolundaki üyelerini bir araya toplayan MİTSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna bundan sonra da diğer iş kollarında benzer toplantılar yapacaklarını söyledi.
MİTSO ilk kez bir meslek kolundaki üyelerini buluşturdu. Bundan sonra her meslek kolunu bir araya getirmeyi ve belli aralıklarla bu tür toplantılar yapmayı amaçlayan MİTSO yönetimi ilk olarak ilçemizdeki akaryakıt bayilerini bir araya getirdi. MİTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ortak sorunlara ortak çözüm yolları bulunası amacıyla bundan sonra sık sık bu tür toplantılar düzenleyeceklerini bildirdi.

MİTSO Yönetimi bir ilki gerçekleştirerek bir meslek kolunun üyelerini bir araya topladı. Yasal zorunluluk olarak toplanan meslek komiteleri toplantılarının ötesinde bir meslek kolundaki tüm üyeleri bir araya getirmeyi amaçlayan toplantıların ilkinde ilçemizdeki akaryakıt bayileri bir araya geldiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Atıcı Petrol temsilcisi Muzaffer Atıcı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğit, 6 No’lu Meslek Komitesi (Otomotiv – Akaryakıt Bayileri – Ulaştırma) Başkanı ve Lök Petrol temsilcisi Kemal Lök’ün yanı sıra şu isimler katıldılar: MİTSO Meclis Başkan Yardımcısı ve 6 No’lu Meslek Komitesi üyesi Cemal Yüksel, MİTSO Meclis Üyesi ve 6 No’lu Meslek Komitesi Üyesi ve Hisar Akaryakıt temsilcisi Levent Öztürk, MİTSO Meclis Üyesi ve Zenger Petrol temsilcisi Ali Zenger, Korucu Petrol temsilcisi M.Ali Korucu, Yüksel Petrol temsilcisi Ali Yüksel, Lukdil Akaryakıt temsilcisi Ercan İnce, Sevgi Petrol temsilcisi Hakan Boyacı, Yaşar Yağız Petrol temsilcisi A.Yaşar Boyacı, Yükseller Petrol temsilcisi Muhsin Yüksel, Lökler Petrol temsilcisi Ercan Lök, Myzen Petrol temsilcisi Doğan Gürsoy, Barbaros Petrol temsilcisi Osman Barbaros ve Akçakır Petrol temsilcisi Kemal Akçakır.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna ile 6 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Kemal Lök’ün başkanlığında başlayan toplantıda açılık konuşmasını yapan Tuna oda faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın iki yıldır büyük bir başarıyla yapılmakta olduğunu anlatan Tuna gelecek yıl bu fuarın uluslararası nitelikte bir fuar olacağını söyledi. OSB hakkında da açıklamalarda bulunan Enver Tuna 73 fabrika alanından yaklaşık 50 sinin ön satışlarının yapıldığını belirterek birkaç ay içinde OSB alanında altyapı çalışmalarına başlanacağını söyledi. MİTSO’nun önerdiği Milas’a demiryolu bağlantısının Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 2011 – 14 Sanayi Stratejisi Hedefleri Programı’na “bütün OSB’lere demiryolu bağlantısı sağlanacak” şeklinde girdiğini ve bu bağlamda Milas OSB’ye de demiryolu bağlantısının gerçekleşeceğini vurgulayan Enver Tuna “Bu konu bizlerin ne kadar doğru öneriler ve politikalar geliştirdiğimizin bir kanıtıdır” dedi. 6 No’lu Meslek Komitesi’ne üye 53 işletmeye bu toplantı için davet gönderildiğini belirten Enver Tuna “Bu tür toplantıları bundan sonra sık sık yapacağız. Diğer meslek kollarıyla da yapacağız. Öyle inanıyorum ki, bundan sonraki toplantılarda daha yoğun katılım olacak. Ortak sorunlara ortak çözüm yolları arayacağız” dedi.

6 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Kemal Lök de konuşmasında ilk kez böyle bir toplantı düzenlendiğini ve bu nedenle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna’ya teşekkür ettiğini belirterek “Akaryakıtta ÖTV’lerin bu kadar yüksek olması vatandaşa çile çektiriyor. Ayrıca akaryakıt fiyatları da sürekli artıyor ama kazançlar hep yerinde sayıyor. Akaryakıt 3 lira iken vatandaşın da, bizim de kazancımız aynıydı. Şimdi akaryakıt 5 lira olmuş bizim vatandaşın da bizim de kazancımız yine aynı yerde sayıyor” dedi.
Toplantıda daha sonra MİTSO Meclis Üyesi ve 6 No’lu Meslek Komitesi üyesi Levent Öztürk bir konuşma yaptı. Öztürk konuşmasında ilk kez böylesine genişletilmiş bir meslek kolu toplantısı yapılmakta olduğunu belirterek akaryakıt fiyatlarının sürekli artmasından şikayet etti. Öztürk “Akaryakıt fiyatlarının sürekli artması bizleri vatandaş ile karşı karşıya getiriyor” dedi. Akaryakıt istasyonlarında bir çevre mühendisi, bir makine mühendisi ve bir elektrik mühendisi bulundurulması gerektiğini anlatan Levent Öztürk “Belki birlikte hareket edersek her akaryakıt istasyonuna birer mühendis yerine ortaklaşa bir şekilde bir mühendis ile bütün istasyonların denetimini sağlayabiliriz” dedi. 10 numara yağ konusunda yaşanan sıkıntıları da anlatan Levent Öztürk bu konuda önlem alınmasını ve denetimlerin arttırılmasını istedi.

Daha sonra sırasıyla söz alan akaryakıt bayileri ve temsilcileri çeşitli sorunlarını dile getirdiler. Dile getirilen sorunlar arasında özellikle bütün bayilerin aynı bankayla çalışarak komisyon giderlerinin en aza indirilmesi, Makine Mühendisleri Odası ile ilişkiye geçilerek istasyonların denetiminin oda kanalıyla yapılmasının sağlanması ve böylece tasarruf sağlanması, akaryakıt istasyonu personeli içen eğitim kurslarının açılması, istasyonlarda yangın tehlikesine karşı önlem alınması, bazı kişilerin borç takarak başka akaryakıt istasyonlarına gitmeleri durumunda istasyonların birbirlerini uyarması, akaryakıt satışlarında indirime gidilmemesi ve sabit fiyat uygulanması gibi konular yer aldı.