KAGİK – Kadın Girşimciler 2. Dönemin ilk toplantısı yapıldı

06.08.2013 17:27

Muğla Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ikinci dönem başkanı seçildi. Milas Ticaret ve Sanayi Odası kadın girişimcilerinden Münevver MAT ve Mediha TEKİN’inde katıldığı toplantı, Muğla Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan seçimle mevcut başkan Çiğdem Özkan Sümer’in, yönetim kurulunun talebiyle görevine devam etmesine karar verildi.
Birinci başkan olarak Muğla kadın girişimcilerinden Sultan Yılmaz ve ikinci başkan olarakta Milas kadın girişimcilerinden Münevver MAT olarak belirlendi. İkinci Dönem başkanı Sümer, Kurul üyelerimize, desteklerinden ve güvenlerinden dolayı teşekkürdileklerinde bulundu.İkinci dönemde de geçen yıl olduğu gibi yapacağımız çalışmalarla bölgede bulunan kadınların iş hayatına kazandırılmasını ve ekonomik özgürlüklerini elde etmesini sağlayacağız dedi.
Geçen dönem Muğla bölgesinde çalışan kadın profilinin tespiti için anketler yaptıklarını hatırlatan Kadın Girişimciler Kurulu Şube Başkanı Sümer, “Bunun yanında köylerde kadınların iş hayatına katılıp katılmadıkları ve hangi konularda hayatta yer aldıklarının tespiti gibi çalışmalar yapmıştık. Bu dönemde bu çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Kırsal kesimlerde yaşayan kadınların ürettikleri yöresel ürünlerin tanıtılması ve girişimci kadınları tespit etmek amacıyla projeler üretmeye deva edeceğiz. Tüm verilerin toplanmasından ve köylerde bulunan kadınlarımıza iş hayatında nasıl imkan sağlayabileceğimizi belirledikten sonra bu yönde çalışma yapacağız. Bu çalışmalarımızın yaklaşık 5 ay süreceğini tahmin ediyoruz. Çalışma sonunda basın toplantısıyla konuyu kamuoyuna duyuracağız.” ifadelerini kullandı. Sümer ayrıca diğer illerdeki Kadın Girişimciler kurullarına göre daha önde olduklarını belirterek, kadınlar arasında girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük ettiklerini, kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları sağlamak için projelerini arttıracaklarını söyledi.