Müjde… e-imza İŞLEMLERİ HER SALI VE ÇARŞAMBA MİTSO’DA

Müjde… e-imza  İŞLEMLERİ HER SALI VE ÇARŞAMBA MİTSO’DA
09.06.2015 14:27

*e-imza işlemleri artık her hafta salı ve çarşamba günleri, saat 10.00 – 17.00 arasında MİTSO’da yapılabilecek.

*Böylece başta muhasebeciler olmak üzere e-imza işi olanlar Muğla’ya veya Bodrum’a gitmek zorunda kalmayacak.

Başta muhasebeciler olmak üzere e-imza işi olanlara Milas Ticaret ve Sanayi Odası’ndan sevindirici haber. Bugünden (9 Haziran 2015 Salı), her hafta salı ve çarşamba günleri MİTSO’da e-imza işlemleri yapılabilecek. Böylece e-imza işi olanlar Bodrum veya Muğla’ya gitmekten kurtuldular. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Sonunda bunu da başardık. e-imza işi olan üyelerimizi ve hemşerilerimizi Bodrum veya Muğla’ya gitmekten kurtardık” dedi. Bu gelişmeyi “harika” diye nitelendiren muhasebeciler ise MİTSO’ya teşekkür ettiler.

23 Ocak 2004 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu gereğince Türkiye’de e-imza uygulaması başlatıldı. Buna göre; el ile atılan imza ile aynı hukuki geçerliğe sahip olan, elektronik işlemlerde gönderilen bilginin yolda değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğu ve inkar edilemeyeceğini güvence altına alan ve elektronik ortamda yapılan işlemlerde kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğunu garantileyen” e-imza ile ilgili işlemler MİTSO’da yapılabilecek. Yasa gereğince yetkilendirilen elektronik sertifika hizmeti sağlayıcı kuruluş ile protokol imzalayan MİTSO, böylece e-imza işi olan üyelerini ve Milaslıları, bu firmanın bürosunun bulunduğu Bodrum veya Muğla’ya gidip gelmekten kurtarmış oldu. Yetkili firma, bir çalışanını Milas’taki işlemlerin yapılabilmesi için görevlendirdi. Buna göre her hafta salı ve çarşamba günleri, saat 10.00 – 17.00 arasında e-imza işi olanlar MİTSO’da bu işlemlerini yaptırabilecekler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, geçen yıl Aralık ayında çıkan bir yasayla e-imza işlemlerinin başlatıldığını anımsatarak “e-imza işleminin başlatılmasıyla birlikte bazı işlemlerin yapılması hem kolaylaştı, hem de güvenli bir şekilde kayda girmesi sağlandı. Ancak, bu işlemleri yapmak için yine yasa gereği işlem yapma ve kaydı saklama yetkisi özel kuruluşlara verildi. Biz de bu işlemleri Muğla’da yapmakla görevlendirilen kuruluşla ilişkiye geçerek aramızda bir protokol oluşturduk. Böylece üyelerimizin e-imza işlemleri için Bodrum veya Muğla’ya gitmesine gerek kalmadı. Görevlendirilen kişi, bu işlemleri her hafta Salı ve Çarşamba günleri MİTSO’ya gelerek saat 10.00 – 17. 00 arasında odamızda yapacak. Bize bu olanağı sağlayan e-tugra kuruluşuna teşekkür ederim.” dedi.