MİLAS, 54 İLDEN DAHA ÇOK VERGİ VERİYOR

09.09.2013 11:07

*MİTSO Yönetim Kurulu, Milas Vergi Dairesi Müdürü M. Sait Sapan ve Müdür Yardımcısı Halil Akkan’ı ziyaret etti.

*Muğla’nın vergi tahakkuklarında Bodrum yüzde 24 ile birinci, Milas yüzde 20 ile ikinci sırada yer alıyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, seçimlerden sonra kutlama ziyaretlerinde bulunan kurum ve kuruluş temsilcilerine ziyaretlere başladı. İlk olarak Milas Vergi Dairesi Müdürü M. Sait Sapan ve Müdür Yardımcısı Halil Akkan’ı ziyaret eden MİTSO Yöneticileri, oda olarak her zaman Vergi Dairesi ile oda üyelerinin bilgilendirilmesi ve vergi ile ilgili sorunlarında yardımcı olunması amacıyla yakın bir iletişim içinde olmayı amaçladıklarını ifade ettiler.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Turgay Ertuğrul, Mehmet Yiğit, Halil İbrahim Gülen, Koray Türkoğlu ve Ömer Eliş; ilk olarak Milas Vergi Dairesi Müdürü M. Sait Sapan’ı makamında ziyaret ettiler. Milas’ın vergi potansiyeli hakkında MİTSO yöneticilerinin çeşitli sorularını yanıtlayan Vergi Dairesi Müdürü M. Sait Sapan Milas’ın 54 ilden daha çok vergi verdiğini söyledi. Milas Vergi Dairesi’ne kayıtlı 10 bin 142 vergi mükellefi olduğunu anlatan M. Sait Sapan her yıl Milas’ın vergi tahakkukunda inişli çıkışlı bir çizgi olmadığını belirterek “Vergi tahakkukunda Milas inişli çıkışlı bir seyir izlemiyor. Zigzaglar yapmıyor. Belli bir seviyedeki seyrini koruyor. Bu nedenle istikrarlı bir seyri var. 2012 yılında Muğla’da tahakkuk eden verginin yüzde 24’ü Bodrum’da, yüzde 20’si de Milas’ta oldu. Türkiye geneliyle kıyaslandığında ise Türkiye’nin gelir vergisi tahakkukunda Muğla % 0.57 katkıda bulunuyor. Örneğin Muğla, Manisa ili ile hemen hemen aynı seviyede. Bu yılın 8. ayı itibariyle Milas’ta yaklaşık 300 milyon TL vergi tahakkuku, 190 milyon TL vergi tahsilatı gerçekleşti. Bu da yılda yapılacak tahakkuk ve tahsilatın yaklaşık yüzde 72’si seviyesinde” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, üyelerine vergi konusunda yardımcı olabilmek için her zaman Milas Vergi Dairesi ile yakın bir işbirliği içinde olmayı amaçladıklarını belirterek “Üyelerimizi bilgilendirmek, vergiler konusunda sizden gelecek uyarıları veya hatırlatmaları iletmek istiyoruz. Vergi mevzuatı konusunda üyelerimizin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için her zaman işbirliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yönetime geldikleri ilk günden beri sürekli olarak Milas’ın ürünlerinin tanıtımını yapmaya çalıştıklarını anlatarak Vergi Dairesi Müdürü M. Sait Sapan’a Milas zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu ile zeytin kolonyası armağan etti.

MİTSO Yönetimi daha sonra Milas Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Halil Akkan’ı makamında ziyaret etti. vergi dairesine ziyaret2