DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
ALTIN
3.438,13
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
7°C
Muğla
7°C
Açık
Pazartesi Hafif Kar Yağışlı
6°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Milas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencilerine zeytinyağı tadım eğitimi verildi: “ÇALIŞACAĞINIZ MUTFAKLARDA MUTLAKA KALİTELİ ZEYTİNYAĞI İSTEYİN”

Milas Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencilerine zeytinyağı tadım eğitimi verildi:  “ÇALIŞACAĞINIZ MUTFAKLARDA MUTLAKA KALİTELİ ZEYTİNYAĞI İSTEYİN”
29.04.2016 16:30
2.191
A+
A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Aşçılık programı öğrencilerine yönelik Zeytindostu Derneği tarafından zeytinyağı tadım eğitimi düzenlendi. Eğitimde bir konuşma yapan Zeytindostu Derneği Yöneticisi Eczacı Atilla Totoş, aşçılık bölümü öğrencilerinden çalışacakları mutfaklarda mutlaka kaliteli zeytinyağı kullanmalarını istedi.

Zeytinyağı tadım eğitimine Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Akkaya, Muğla Büyükşehir Belelediyesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma Destek ve Eğitim Şubesi Müdür Vekili Metin Bayrak. Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan ile Zeytindostu Derneği Yöneticileri Eczacı Atilla Totoş, Derneğin Muğla Temsilcisi Feridun Kaykı ile Tadım Uzmanı Nurdan Nimet Kaykı, Yüksekokulun Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir, öğretim üyeleri ile çok sayıda aşçılık öğrencisi katıldılar.

Tadım eğitiminin başlangıcında bir konuşma yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yard. Doç. Dr. Figen Çukur zeytinin Muğla yöresi için çok önemli bir ürün olduğunu belirterek aşçılık bölümü öğrencilerinin zeytinyağının tadımının önemini vurguladı. Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir ise Türkiye’nin önemli bir zeytinyağı üreticisi olmasına rağmen ülkenin pek çok bölgesinde zeytinyağının bilinmediğini söyledi. Zeytindostu Derneği Yöneticisi Eczacı Atilla Totoş ise konuşmasında uzun zamandır Milas’ta ve Muğla’da kaliteli zeytinyağı için farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ve yöreden doğru yöntemlerle hasat edilen ve doğru yöntemlerle sıkılan zeytinyağının uluslararası pek çok yarışmada altın madalya kazandığını anlattı. Atilla Totoş, aşçılık programı öğrencilerine, Türkiye’nin neresinde olursa olsun çalışacakları mutfaklarda kaliteli zeytinyağı talep etmelerini istedi. Zeytindostu Derneği Muğla Temsilcisi Feridun Kaykı ise konuşmasında tarihten günümüze yörede zeytinyağına verilen önemi dile getirdi. Milas Kaymakamı Fuat Gürel ise konuşmasında Zeytindostu Derneği’nin ve Dernek Yöneticisi Eczacı Atilla Totoş’un çalışmalarından övgüyle söz ederek yöre zeytinyağının tanıtımı ve üreticinin bilinçlendirilmesi için yaptıkları çalışmalar nedeniyle kendilerine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Milas Kaymakamı Fuat Gürel tarafından Eczacı Atilla Totoş’a Milas Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenmiş bir teşekkür belgesi verildi.

Yapılan konuşmaların ardından Zeytindostu Derneği’nden tadım uzmanı Nurdan Nimet Kaykı tarafından aşçılık programı öğrencilerine tadım eğitimi verildi.
zeytnyağı tadım eğiitmi

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr