DOLAR
36,4339
EURO
38,1549
ALTIN
3.441,38
BIST
9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
7°C
Muğla
7°C
Açık
Pazartesi Hafif Kar Yağışlı
6°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Milas’ın coğrafi işaretli zeytinyağı üreticileri MİTSO’da buluştu: İNTERNET PAZARINDA BİRBİRLERİNİ DESTEKLEYECEKLER!

Milas’ın coğrafi işaretli zeytinyağı üreticileri MİTSO’da buluştu: İNTERNET PAZARINDA BİRBİRLERİNİ DESTEKLEYECEKLER!
19.08.2021 16:20
936
A+
A-

 

AB coğrafi işareti standartlarında Milas zeytinyağı üreticileri Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın çağrısıyla bir araya geldiler. MİTSO’da yapılan toplantıda AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağı üreticileri ürünlerini ortak bir internet sitesi kurarak tanıtmayı kararlaştırdılar.

Milas’ta AB coğrafi işareti standartlarına uygun olarak Milas zeytinyağı üretmeyi başaran ve kendi markalarıyla satışa çıkaran zeytinyağı üreticileri Milas Ticaret ve Sanayi Odasının çağrısı üzerine bir araya geldiler. MİTSO meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Zeytinyağımıza AB’den coğrafi işaret almayı başardık. Bunun olumlu sonuçlarını görmeye başladık. Coğrafi işaretli zeytinyağımıza talep giderek artıyor. Bu talebi karşılayabilmek için birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var. Bu amaçla nasıl bir yol izleyebiliriz, zeytinyağımızı daha yaygın bir şekilde nasıl tanıtabiliriz, diye bir araya geldik” diye konuştu.

Milas’ın öncü ve örnek zeytinyağı üreticilerinden Ali Osman Menteşe de AB coğrafi işareti alınmasıyla birlikte çok büyük bir tanıtım avantajı elde ettiklerini belirterek “Şimdiki hedefimiz daha yaygın bir tanıtımın yanısıra oluşacak AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağı talebini nasıl karşılayabileceğimizin yolunu bulmak olmalıdır. Bunun da yolu, kuracağımız ortak bir web sitesinde tüm AB coğrafi işaretli Milas zeytinyağlarını birlikte tanıtmak olmalıdır. Gelen talebi ben karşılayamaz isem, alıcı kolayca web sayfamızdaki diğer AB coğrafi işaretli Milas markasına ulaşabilmelidir. Bu anlamda bizler hem birbirimizin rakibi olmakla birlikte aynı zamanda birbirimizin destekçisi de olmak zorundayız. Milas zeytinyağı olarak gelen talebi biz tek tek karşılayamaz isek sonuçta tek tek üreticiler olarak bizlerle birlikte Milas zeytinyağı kaybeder” diye konuştu.

Toplantıda AB coğrafi işareti almış tüm Milas zeytinyağı markalarının tanıtılacağı ve tüketicinin çok kolay ulaşabileceği ortak bir web sayfası oluşturulması ve ayrıca her marka sahibinin de kendi web sayfasını oluşturması kararlaştırıldı. Toplantıda, aynı zamanda kendisi de AB coğrafi işaretli zeytinyağı üreticisi olan bilgisayar programcısı Arda Üçpınar hazırlamış olduğu web sayfası taslağını tanıttı. Önerilerin ve eleştirilerin not edilmesinin ardından  Milas zeytinyağı web sayfasının MİTSO’nun öncülüğünde ivedilikle kurulması ve ayrıca her coğrafi işaretli zeytinyağı üreticisinin de kendi web sayfasını oluşturması kararlaştırıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr