Milasın yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık

06.08.2013 17:33

“BURADA KURUMLAR ARASINDA GÜZEL BİR İŞBİRLİĞİ VAR”
*İlçemizde göreve başlaması nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Üyelerinin ziyaret ettiği yeni İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık “Bütün amacımız çıtayı biraz daha yükseltebilmek. Çıtayı nasıl biraz daha yükseltebiliriz anlayışı içindeyiz” dedi.
*Ziyaret sırasında Milas’ın sorunlarının ortak akılla çözülebileceğini vurgulayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık ile kısa bir süre önce göreve başlayan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aşık’a MİTSO adına başarılar diledi.

MİTSO Yönetim Kurulu, kısa bir süre önce Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Hüseyin Kocabıyık ile yine kısa bir süre önce İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Hakan Aşık’ı makamlarında ziyaret ederek kutladı ve başarılar diledi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat, Muhasip Üye Cuma Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Cunbul, Kemal Çimenve Mehmet Yiğit’in katıldığı ziyaret sırasında Milas’ta kurumlar arası işbirliğinin önemi vurgulandı.
MİTSO yöneticilerinin ziyaretinden çok memnun kaldığını belirten yeni Milas İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık aslen Antalya’nın Elmalı ilçesinden olduğunu, daha önce Iğdır Tuzluca’da ve ardından 13 yıl İstanbul’da göreve yaptıktan sonra Muğla’ya atandığını ve Muğla merkezde görevliyken de Milas Emniyet Müdürlüğüne getirildiğini anlattı. Yeni görevindeki amacının hizmet çıtasını biraz daha yükseltmek olduğunu vurgulayan Kocabıyık “Zaten burada bizden önce görev yapan arkadaşlar birer tuğla koymuşlar. Biz de bu tuğlanın üzerine bir tuğla daha koymanın arayışı içinde olacağız. Bütün amacımız çıtayı biraz daha yükseltebilmek. Çıtayı nasıl biraz daha yükseltebiliriz anlayışı içindeyiz. Milas’ta kurumlar arasında çok güzel bir işbirliği var. Daha göreve gelmeden önce Milas’ta kurumlar arasında güzel bir işbirliği olduğunu duymuştuk” dedi. Milas’taki basının durumuna da değinen Emniyet Müdürü Kocabıyık “Basın demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru ama basın da bunun ağırlığının farkında olmalı” diye konuştu. Milas’ın ekonomisinin çok önemli olduğunun altını çizen Emniyet Müdürü Kocabıyık “Milas bir marka ama bunun tanınabilirliğini nasıl arttırabiliriz, bunun üzerinde durmak gerek. Milas’ın tanınabilirliği açısından asayiş ve güven ortamını arttırmamız gerekiyor. Kardeşle kardeşin geçinemediği dünyada elbette bazı sorunlar olacaktır. Ama elimizden geldiği kadar bu sorunları en aza indirmeye çalışacağız” dedi.

Kendisinin aslen Uşaklı olduğunu belirten ve 7 yıldır Erzurum’da görev yaptıktan sonra Muğla’ya geldiğini belirten Milas İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aşık ise 2001 – 2003 dineminde Bosna Hersek’teki Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nda görev yaptığını anlattı. 2003’te Erzurum’a atandığını 2006 – 2008 arasında Birleşmiş Milletler adına bir Afrika ülkesi olan Liberya’da görev yaptığını ve “Doğu” hizmetini Erzurum’da tamamladıktan sonra geçen ay Milas’a geldiğini belirten İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aşık, Milas’ta asayiş ve huzurun sağlanması için halkın ve kurumların da desteğini alarak çalışacaklarını söyledi.

Yeni Milas Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık ile Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aşık’ı kutlayan ve yeni görevlerinde başarılar dileyen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna “Milas’ın gelişebilmesi ve ileri gidebilmesi için ortak akıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Ne yazık ki bugüne kadar Milas’ın kanaat önderleri bu konuda yeterince önderlik yapamamışlar. Ne yazık ki bugün Milas olması gereken yerde değil. Milas’ı hak ettiği gerçek yerine çekebilmek için çok çalışmak zorundayız. Milas’ın kültürel zenginliği başlı başına çok önemli. Burada 27 antik kent var. Biz bunları dünyaya tanıtmak zorundayız. Uzunyuva’da çıkan kral mezarı bile bu zenginliğin boyutlarının bir göstergesi sayılabilir. Eğer Uzunyuva’yı açarsak Milas’ın kaderini değiştirebiliriz” diye konuştu.
MİTSO yönetimi, daha sonra Yeni Emniyet Müdürü Kocabıyık ve Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aşık’a Milas’taki görevlerinde başarılar dilediler ve günün anısına bir çiçek armağan ettiler.