TİCARET BAKANLIĞI UYGUN GÖRDÜ: TOBB’A BAĞLI ODALARIN ORGAN TOPLANTILARI ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK

09.09.2020 17:04

Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin görüş sorduğu Ticaret Bakanlığı, birliğe bağlı odaların organ toplantılarının elektronik ortamda yapılmasını uygun gördü. Bakanlıktan TOBB’ne gönderilen yazıda “ülkemizde yaşanan COVID-19 virüs salgını sebebiyle, oda ve borsa organ toplantılarının elektronik ortamda da yapılabileceği hususu Ticaret Bakanlığı’nca uygun görülmüştür” deniliyor. Bakanlığın uygun görüşü doğrultusunda TOBB, birliğe bağlı oda ve borsalara birer yazı göndererek organ toplantılarının elektronik ortamda yapılabileceğini bildirdi. TOBB’un yazısında “Bakanlığın uygun görüşü doğrultusunda, organ toplantılarının elektronik ortamda yapılması tavsiye edilmektedir” denildi.

Öte yandan Ticaret Bakanlığının uygun görüşü ve TOBB’nin tavsiyesi doğrultusunda Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın meslek komitesi, oda yönetim kurulu ve oda meclisi toplantılarının elektronik ortamda yapılması kararlaştırıldı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Bakanlığın uygun görüşü ve TOBB’nin tavsiyesi üzerine biz de MİTSO olarak odamızın organ toplantılarının elektronik ortamda yapılmasını kararlaştırdık. Üyelerimizi, odamızın meslek komitesi, meclis ve yönetim kurulu üyeleri ile oda çalışanlarımızı bu salgın sürecinde çok dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.