MİTSO 19 MAYIS SATRANÇ TURNUVASINDA 130 SATRANÇÇI YARIŞTI

06.08.2013 18:12

MİTSOnun bu yıl 8.si düzenlenen 19 Mayıs Atatürk ve Gençlik Kupası Satranç Turnuvası 6 kategoride yapıldı.

MİTSO’nun bu yıl 25 – 26 Mayıs tarihlerinde 8.’si düzenlenen 19 Mayıs Atatürk ve Gençlik Kupası Satranç Turnuvası, 5 farklı yaş kategorisi ve bir açık kategori olmak üzere 6 kategoride yapıldı ve turnuvada 130 satranççı yarıştı. Yarışmada ilk üçe giren satranççılar MİTSO tarafından birer kupa, 4.’lükle 7.’lik arasındakiler ise birer madalya ile ödüllendirildiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer satranç sporuna oda olarak desteklerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi. Türkiye Satranç Federasyonu Milas İlçe Temsilciliği ile MİTSO’nun işbirliğinde düzenlenmekte olan 19 Mayıs Atatürk ve Gençlik Kupası Satranç Turnuvası’nın 8.’si 25 – 26 Mayıs tarihlerinde oda binasında yapıldı. 6 farklı kategoride yapılan yarışmalara toplam 130 satranççı katıldı. 2007 doğumlu 11 satranççının yarıştığı U 6 kategorisinde Arda Demirkoparan birinci, Ege Demir Doyran ikinci, Muhammet Akgedik üçüncü oldular. 2005 – 2006 doğumlu 43 satranç sporcusunun yarıştığı U 8 kategorisinde Ceylin Tikveşli birinci, Baran Karadaş ikinci, Yiğit Kalaycı üçüncü oldu. 2003 – 2004 doğumlu 36 satranççının yarıştığı U 10 kategorisinde Birol Mert Öner Birinci, Mehmet Bilge ikinci, Merve Erdoğan üçüncü oldu. 2001 – 2002 doğumlu 16 satranççının katıldığı U 12 kategorisinde Mehmet Emirhan Şen birinci, Nuri Kaya ikinci, Melih Yıldırım üçüncü oldu. 1999 – 2000 doğumlu 11 satranç sporcusunun yarıştığı U 14 kategorisinde Orhan Şerif Güney birinci, Durmuş Ali Koçoğlu ikinci, Hüseyin Bora Güneş üçüncü oldu. Yaş durumuna bakılmaksızın yapılan açık kategoride birinciliği Mehmet Salih Kaya birinci, Ozan Emre Aydın ikinci, Abdürrahim Çam üçüncü oldu. Yarışmaların ardından düzenlenen törenle her kategorinin ilk üç derecesini alan satranççılara birer kupa, 4.’lükle 7.’lik arasında sıralanan satranççılar ise birer madalya kazandılar. 6 ve 8 yaş grubunun kupa ve madalyalarını MİTSO Başkanı Reşit Özer, 10 – 12 yaş grubunun kupa ve madalyalarını Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 14. yaş grubunun kupa ve madalyalarını CHP İlçe Başkanı Suat Özcan, Açık kategorinin kupa ve madalyalarını ise İl Genel Meclisi Üyesi Halil Ilbıra verdi. Plaket ve madalya töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muhammet Tokat “MİTSO ile belediyemiz arasında güzel bir işbirliği dönemi yaşandı. Bundan sonra da bu diyalog ve işbirliği aynen devam edecek. Bu yarışma, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in başkan olarak ilk resmi töreni. Kendisini bu vesileyle bir kez daha kutluyorum ve başarılar diliyorum. Biz de Milas Belediyesi olarak satranca destek veriyoruz ve bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Satranç yarışmasına katılan ve dereceye girenleri kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.

R.Özer-ve-satranççı-cocuklar