MİTSO 4 MARTTA SU VE DENİZ ÜRÜNLERİ SATIŞ ELEMANLARINA YÖNELİK HİJYEN EĞİTİMİ DÜZENLİYOR

24.02.2014 16:17

*Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında insan sağlığı ile doğrudan ilgili meslek gruplarının yönetici ve çalışanlarına getirilen zorunlu olan hijyen eğitimlerinin ilki MİTSO tarafından 4 Martta yapılacak.

*MİTSO’nun ilk hijyen eğitimi Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanları’na yönelik yapılacak. Eğitime katılmak isteyenlerin en geç 28 Şubat Cuma günü mesai saati bitimine dek TC kimlik numarası ve adres bilgileriyle birlikte MİTSO’ya başvurmaları gerekiyor.

*Yönetmelik gereği 5 Temmuz 2014 tarihinden sonra, hijyen eğitimi belgesi olmayanlara 250 – 1000 TL arasında cezai işlem uygulanacak.

5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında bazı meslek gruplarına 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi zorunluluğu getirilirken MİTSO tarafından bazı meslek gruplarına yönelik kurslar düzenlenecek. MİTSO’nun ilk hijyen eğitimi kursu 4 Mart 2014 tarihinde Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanlarına yönelik olarak yapılacak. 8 saatlik hijyen eğitimi kursuna katılacaklara işyerlerinde bulundurulması zorunluluğu getirilen katılım belgesi verilecek. 5 Temmuz 2014 tarihinden sonra yapılacak işyeri denetimlerinde hijyen eğitimi belgesi olmayanlara 250 – 1000 TL arasında cezai işlem uygulanacak.

MİTSO’nun 4 Mart 2014 tarihinde Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanlarına yönelik, ücretsiz olarak düzenleyeceği 8 saatlik hijyen eğitimine katılmak isteyenlerin TC kimlik numaraları ve adres bilgileriyle birlikte 28 Şubat Cuma günü, mesai saati bitimine kadar MİTSO’ya başvurmaları gerekiyor.

Öte yandan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında MİTSO tarafından ilk kez Su ve deniz Ürünleri Satış Elemanlarına yönelik olarak düzenlenecek hijyen eğitimi kursunun ardından hijyen eğitimi alması gereken diğer meslek gruplarına yönelik de kurslar düzenlenecek. Bu kapsamda; Su ve Dünez Ürünleri Satış Elemanları’nın yanı sıra Şarküteri, Bakkal ve Gıda Pazarları Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi, Otel / Motel ve Lokanta Yöneticileri Hijyen Eğitimi, Pastacılar Hijyen Eğitimi, Servis Görevlileri (Garsonlar) Hijyen Eğitimi, Şef (Yiyecek Hazırlama ve Sunum Hizmetleri Hijyen Eğitimi ve Zeytin İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi olmak üzere 7 meslek grubuna yönelik olarak MİTSO tarafından hijyen eğitimi düzenlenecek. Kurların düzenleneceği tarihler daha sonra MİTSO tarafından açıklanacak.