MİTSO, AKP İlçe Yönetimini ziyaret ederek Ankara’daki milletvekili ziyaretlerini anlattı. “BİRLİK İÇİNDE BAŞARABİLİRİZ”

MİTSO, AKP İlçe Yönetimini ziyaret ederek Ankara’daki milletvekili ziyaretlerini anlattı.  “BİRLİK İÇİNDE BAŞARABİLİRİZ”
11.03.2016 16:22

*AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Milas Veterinerlik Fakültesi’nin gelecek yıl 30 öğrenci ile öğrenime başlayacağını açıkladı.
*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın her üç ayda bir Milas’a geldiğini belirterek “Ertuğrul Günay’dan sonra 3 yıldır Milas’a Kültür ve Turizm Bakanı gelmiyor” dedi.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Milas İlçe Yönetimini ziyaret ederek bir süre önce Ankara’da Muğla milletvekillerine sunmuş oldukları Milas ile ilgili 55 sayfalık raporun içeriği hakkında bilgilendirmede bulundu. Raporun bir özetini de AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer’e veren MİTSO yönetimi, raporda dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri konusunda destek istedi. AKP ve MİTSO yöneticileri, Milas’ın çözüm bekleyen sorunlarının çözümünün birlik ve beraberlik içinde başarılabileceğini vurguladılar. Ziyaret sırasında Veterinerlik Fakültesi konusundaki gelişmeleri anlatan AKP Milas İlçe Başkanı Akyer, fakültenin gelecek yıl 30 öğrenci ile öğrenime başlayacağını müjdeledi.
MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen ve oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu, AKP Milas İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyer ve ilçe yönetimini ziyaret ederek bir süre önce Ankara’da Muğla milletvekillerine sunmuş oldukları 55 sayalık rapor hakkında açıklamalarda bulundular. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, raporda yer alan konu başlıklarından oluşan bir dosyayı AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer’e sundu. Milas’ın sorunlarının çözümü için iktidarıyla, muhalefeti ile birlik olunması gerektiğini vurgulayan Reşit Özer “Milas’ta güzel bir birliktelik oluşturduk. Kaymakamlığı, belediyesi, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları olarak sağladığımız bu birlikteliği sürdürürsek bundan Milas kazanacaktır. Dışarıdan Milas’a bakanlar her zaman bizim Milas’ta sergilemekte olduğumuz bu birlik ve beraberlik duygusundan överek söz ediyorlar” dedi. Birlikte hareket ederek öncelikle Milas’a kurulacak olan Veterinerlik Fakültesi ile Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün bina sorunun çözülmesi gerektiğini anlatan Reşit Özer “Ankara’da bu konuda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nı da ziyaret ettik. Fakülte ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’ne bina sağlanabilmesi için yapılabilecekleri görüştük, destek istedik” diye konuştu.
Uzunyuva kazısı devam ederken dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın her üç ayda bir Milas’a geldiğini anlatan Reşit Özer, “Ertuğrul Günay’dan sonra üç yıldır Milas’a hiçbir Kültür ve Turizm Bakanı gelmedi. Oysa Milas’ta Uzunyuva Hekatomnos Anıtmezarı, Beçin Ortaçağ Şehri Kalıntıları UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde yer alıyor. Sayın Bakanın Milas’a gelmesini arzu ediyoruz” dedi.
AKP Milas İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyer de MİTSO yöneticilerinin ziyaretinden çok memnun olduklarını belirtti. MİTSO’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve bu çalışmaları takdir ettiklerini anlatan Levent Akyer “Bizce, bu çalışmalarıyla MİTSO Milas’taki diğer sivil toplum kuruluşlarının en önünde yer alıyor ve çalışmalarıyla diğer kuruluşlara örnek oluyor. Bizler de vermiş olduğunuz raporların takipçisi olacağız. Milas’ta bizler bir araya gelirsek, el ele verirsek, birlik içinde olursak pek çok şeyi başarabiliriz. Hepimizin amacı Milas’a hizmet etmek. Milas’a daha çok hizmet gelmesini sağlamak. Bunu ancak birlik içinde başarabiliriz. Bugüne kadar bu birlikteliği güzel bir şekilde sürdürdük. Bundan sonra da sürdürmenin gayreti içinde olacağız” dedi.
Milas Veterinerlik Fakültesi için MİTSO yöneticilerine gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulunan AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, geçen hafta içinde, Milas’a kurulacak Veterinerlik Fakültesi’nin dekanı ile birlikte Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret ettiklerini anlatarak “Bu fakülte kurulursa Milas’ın çehresi değişecektir. Çalışanlarıyla, öğrencileriyle birlikte en az 500 kişi bu fakültede okuyacak, ve çalışacak. Dekan, gelecek öğrenim yılı için 30 öğrenci almayı düşünüyor. Bina sorunu çözersek önümüzdeki yıllarda alınacak öğrenci sayısı da artacaktır” dedi.

AKP 2

AKP 3