MİTSO, ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODALARIYLA UYGULAMALI EĞİTİM İŞBİRLİĞİ YAPACAK

18.02.2016 16:07

*Almanya’nın Köln kenti Ticaret ve Sanayi Odası’nın tercihi ve önerisi üzerine Alman – Türk Ticaret Odaları, gençlerin uygulamalı eğitimi için Milas’ı pilot bölge, MİTSO’yu da işbirliği yapılacak kurum olarak tercih etti.

*Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası İstanbul Temsilciliği’nin daveti üzerine MİTSO ile İstanbul’da yapılan görüşmede uygulamalı eğitim işbirliği konusunda ilkeler üzerine anlaşma sağlandı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Almanya’nın Köln kenti Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir süredir sürdürdükleri iki ülke gençlerinin eğitim işbirliğini sağlamak amaçlı uygulamalı eğitim projesi için taraflar İstanbul’da bir araya geldiler. Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın İstanbul temsilciliğinde yapılan görüşmede eğitim işbirliğinin kapsamı ve projenin ekonomik boyutları değerlendirildi ve uygulamalı eğitim işbirliği konusunda ilke anlaşması sağlandı.

Geçen yıl Almanya’nın Köln kenti Ticaret ve Sanayi Odası’nın MİTSO’ya yaptığı eğitim işbirliği önerisi üzerin bir yıldır sürdürülen uygulamalı eğitim işbirliği girişimi bir üst boyuta taşındı. Köln Ticaret ve Sanayi Odası’nın Alman Dual Eğitim Sistemi’nin Türk Eğitim Sistemi’ne uyarlanması amacıyla Milas ve MİTSO’yu  pilot bölge ve kurum olarak tercih etmesi ve önerisi üzerine  Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası İstanbul Temsilciliği, MİTSO’yu İstanbul’a davet etti. Bunun üzerine MİTSO Yönetim  Kurulu Başkanı Reşit Özer ile odanın Ar – Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç,  İstanbul’da Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Jan Nöther ile görüşme yaptılar. Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın İstanbul temsilciliğinde yapılan görüşmede,  Alman – Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Jan Nöther; MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve odanın Ar – Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç’a projenin ayrıntıları hakkında açıklamalarda bulundu. Görüşmede, eğitim işbirliğine katılabilecek kurumlar da belirlenirken eğitim sürecinin üç ile üç buçuk yıl süreceği belirtildi. Görüşmede, iki taraf da gençlerin uygulamalı mesleki eğitimi konusunda ilkeler üzerinde görüş birliğine vardılar.

20160129_173602

Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası ile MİTSO yetkililerinin görüşmesi sonucunda Milas’ta yapılacak gençlerin uygulamalı meslek eğitimi için ilke anlaşması sağlandı. Projenin gerçekleştirilebilmesi için MİTSO tarafından Türkiye ve AB’den eğitim amaçlı hibe desteği arayışları da başlatıldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, İstanbul’da, Alman – Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Jan Nöther ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek “Eğitim işbirliği konusunda ilke anlaşmasına vardık. Gençlere yönelik uygulamalı eğitim işbirliği konusunda zaten bir yıldır Köln Ticaret ve Sanayi Odası ile iletişimimiz sürüyordu. Köln’ün önerisi üzerine uygulamalı eğitim işbirliğinde Milas pilot bölge olarak tercih edilirken kurumsal tercihleri de MİTSO oldu. Şimdi bize düşen, uygulamalı eğitim işbirliği yapacağımız meslek liseleri, işletmeler, belediyeler ve proje ortaklığı yapabileceğimiz odalarla görüşmeler yaparak proje ortaklarımızı belirlemek. Ayrıca proje kapsamında uygulamalı eğitim yapılabilmesi için proje koşullarına uygun atölyelerin kurulması da gerekecek. Bu bakımdan proje büyük ve kapsamlı bir proje. Projeyi uygulamaya koyabilmek için Türkiye ve AB’den proje hibe desteği için şimdiden vakıflar, ABİGEM ve AB’nin eğitim fonları bakımından arayışlara başladık. Bu proje, özellikle Milaslı gençlere çok büyük katkılar sunacak büyük bir proje. Bunun bilincindeyiz ve bu bilinçle sorumluluğumuzu yerine getirme gayreti içindeyiz” diye konuştu.