MİTSO BAŞKANI REŞİT ÖZER POSTA GAZETESİNİN BODRUM EKİNDE

06.08.2013 18:51

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı seçildikten sonra başta zeytin, zeytinyağı ve halı olmak üzere Milas ürünlerinin tanıtımı için yoğun bir çaba harcayan Reşit Özer bu çabasıyla 22 Temmuz 2013 tarihli Posta gazetesinin Bodrum ekinde manşet üstü birinci haber oldu. “Milas’ın tanıtımı için özel çalışma” başlığıyla sayfanın sol üst köşesinde birinci haber olarak verilen haber, ekin dördüncü sayfasında ise “Reşit Özer: Milas’ın yıldızını parlatacağız” baylığıyla tek haber olarak yer alıyor. Ayrıca bu haberin köşesine açılan bir kutu içinde ise MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in anlattığı projeler ise “Projeler art arda geliyor” başlığıyla verildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na geldikten sonra sürdürmeye başladığı aktif çalışma temposuyla Posta gazetesinin Bodrum ekine manşet oldu. 22 Temmuz 2013 tarihli Posta gazetesine MİTSO’nun çalışmaları ve projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Reşit Özer “Milas’ın tanıtımı için her türlü girişimi yapacağız” dedi.

Posta gazetesinin Bodrum ekinde, sol üst köşedeki kutu içinde “Milas’ın tanıtımı için özel çalışma” başlığıyla manşet üstü birinci haber olarak verilen haberde şu ifadeler kullanılıyor:

“Mayıs ayında yapılan seçimi kazanan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, yeni dönem projelerini Posta’ya açıkladı. Milas’ın var olan potansiyelini harekete geçirmek istediklerini belirten Özer, “Milas, Türkiye çapında birçok özelliğe sahip ama bundan kimsenin haberi yok. Milas’ın değerlerini tanıtmak için her türlü girişimi yapacağız” dedi. Reşit Özer’in bir fotoğrafının da yer aldığı haberin devamının 4. sayfada olduğu da haber altında belirtildi.

22 Temmuz tarihli Posta gazetesinin Bodrum ekinin dördüncü sayfasında Reşit Özer’in makam odasında çekilmiş büyük boy bir fotoğrafının üzerine yazılmış “Reşit Özer: Milas’ın yıldızını parlatacağız” başlığıyla sayfada tek haber olarak yer alan haberin alt başlığında ise şu ifadeler öne çıkarılıyor:

“MİTSO Başkanı Reşit Özer, yeni dönem projelerini POSTA’ya açıkladı. Özellikle zeytinyağına ve tarihi zenginliklere dikkat çeken Özer, Milas’ın var olan potansiyelini harekete geçirmek istediklerini söyledi”.

Posta gazetesinin Bodrum ekinde yer alan haber daha sonra üç sütun üzerine şu şekilde devam ediyor.

“Milas ve çevresinde 14 tane zeytinyağı markası olduğuna dikkat çeken Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer, öncelikle bu konuya eğileceklerini söyledi. Bu markalarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirten Özer, “Milas’taki hipermarketlere kendi zeytinyağı markalarımızın satılacağı bir reyon yapılması konusunda belediye başkanımız ve kaymakam beyle görüştük.

“Markaya yatırım” ara başlığıyla devam eden haberde daha sonra MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in şu ifadeleri yer aldı:

“Bütün derdimiz diğer markaların veya Milas’ın zeytinyağlarının raflarda bulunması. Aynı zamanda Milas ve bölgesinde 93 tane zeytinyağı fabrikası var. Bu fabrikaların sahipleri ile beraber bir seminer yaparak, asit oranını düşürüp daha kaliteli zeytinyağı elde etmenin yollarını arıyoruz. Ayrıca organik zeytinyağı üretimine de büyük önem veriyoruz. Organik zeytinyağı üreticilerini belgelendirmek istiyoruz. Bu konularda Milas Ziraat Odası ile birlikte çalışmalar yapıyoruz” dedi.

İkinci olarak Milas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerine eğileceklerini belirten Özer, bu bölgede 25 – 26 tane ören yeri olduğunu hatırlattı. Milas’ta bulunan Hekatomnos’a ait anıtmezarın bilim insanlarının ifadesine göre son yüzyılın en büyük arkeolojik buluşu olduğunu belirten Özer, “Bu mezar bir açıkhava müzesi gibi. Bu konuda Turizm Bakanlığı ile görüşmeler zaten yapılıyor. Ve burada bir tanıtım yapılacak. Milas’ın artık tarihi eserleriyle ilgili diğer yerleri de belli bir noktaya getirmek istiyoruz. Milas’ın tanıtımına ışık tutmak için bunları yapmak zorundayız” diye konuştu.”

Haberin sağ alt köşesinde iki sütun üzerine açılan “Projeler art arda geliyor” başlığıyla iki sütun üzerine verilen bölümde ise şunlar anlatılıyor:

“Devam eden OSB çalışmaları hakkında da bilgi veren Özer, şunları söyledi; Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde 411 bin dönüm alan üzerine hazır vaziyette 63 parsel var. Kararı daha önceden verilen altyapı ihalesini en kısa sürede yapmak istiyoruz. İlerleyen günlerde OSB’de kepçelerin çalışmasını hedefliyoruz. Diğer taraftan eğitim çalışmalarına da önem veriyoruz. Geçenlerde iş güvenliğiyle ilgili 2 kurs yaptık. Amacımız çalışanlara ve işyerlerine iş güvenliğiyle ilgili eğitim vermek” Milas’ta geçen yıllarda yapılan fuarlara daha çok katılım sağlanması için teşvik edeceklerini belirten Özer, ilçenin tanıtımı için Türkçe-İngilizce bir kitapçık da hazırlayacaklarını söyledi. Özer, Milas’ın var olan potansiyelini en kısa sürede en iyi noktaya getirmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.”