CHP Muğla Milletvekili Adayı Tolga Çandar MİTSOda

06.08.2013 17:37

*MİTSO’yu ziyaret eden CHP Muğla Milletvekili Adayı Tolga Çandar “Sizlerden öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

*Ülkenin ve Milas’ın mega projelere ihtiyacının olduğunu vurgulayan Tolga Çandar kökeninin Milas olduğunu belirterek “Orjinimiz Milas. Bazı projeler konusunda yardımlarınızı isteyeceğim” dedi.

*PKK’lıların Almanya’daki konserleri için kendisinden haraç istediğini anlatan Tolga Çandar “Asla onlara haraç vermedim. Egeliyim, dedin mi adamların kafaları dönüyor” diye konuştu.

MİTSO, AKP ve CHP’nin Muğla’dan birinci sıra milletvekili aday adaylarını ard arda konuk etti. İlk ziyareti gerçekleştiren AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın hemen ardından bu kez CHP Muğla Milletvekili adayı Tolga Çandar’ı ağırlayan MİTSO yönetimi her iki adaya da Milas’ın beklentilerini anlattılar. CHP Muğla Milletvekili Adayı Tolga Çandar, MİTSO yöneticilerine “Muğla ve Milas’ın beklentileri konusunda sizlerden öğreneceğimiz çok şeyler var. Bu sorunların belirlenmesinde, dile getirilmesinde ve çözümünde sizlerle birlikte çalışmak isterim” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Adayı Tolga Çandar’ın MİTSO’yu ziyaret etti. MİTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir süre sohbet eden Tolga Çandar ülkenin ve Milas’ın mega projelere ihtiyacı olduğunu belirterek bu projelerin belirlenmesinde, oluşturulmasında ve gerçekleştirilmesi aşamalarında her zaman MİTSO yönetimi ile birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Kendisinin Milas kökenli bir aday olduğunu anımsatan Tolga Çandar “Ben Milas orijinli bir adayım. Milas’tan çıkarak aday oldum. Bu nedenle bu sorumluluğun farkındayım. Ülkemizin ve Milas’ın mega projelere ihtiyacı var. Bu projelerin belirlenmesinde, oluşturulmasında ve gerçekleştirilmesinde her zaman sizlerle birlikte çalışmak isterim. Bizim bu konularda sizlerden öğreneceğimiz çok şeyler var. Muğla ve Milas’ın beklentileri konusunda sizlerden öğreneceğimiz çok şeyler var. Önümüzdeki süreçte, mega projelerin gerçekleştirilmesi için her zaman sizlerle birlikte çalışmak isterim. Bazı projeler konusunda sizlerin yardımlarınızı isteyeceğim” diye konuştu.

Önümüzdeki seçim sürecinin önemine dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Adayı Tolga Çandar “Ülke olarak sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. AKP, kendi içindeki ne kadar MHP ve DYP kökenli milletvekili varsa hepsini kesti. Hep tarikat kökenli adaylar getirildi. Gelecek dönem çok sıkı ideolojik tartışmaların yaşanacağı bir dönem olacak” dedi.

CHP örgütünün seçim sürecinde çok iyi çalışmakta olduğunu belirten Tolga Çandar, bir soru üzerine de kendisinin PKK’lılar tarafından pek çok kez tehdit edildiğini söyledi. Almanya’daki konserleri sırasında PKK’lıların İlyas Salman ile kendisinden sürekli olarak haraç istediklerini ancak ne İlyas Salman’ın ne de kendisinin hiçbir zaman PKK’lılara haraç vermediklerini anlatarak “Hele bir keresinde Köln’de İlyas Salman ile beni resmen kurşun yağmuruna tuttular. Biz birbirimize sarılıp ha şimdi kurşunu yiyeceğiz, ha şimdi yiyeceğiz diye bekledik durduk. Ancak amaçları vurmak değil, gözdağı vermekti. Vurmak isteseler o anda vururlardı. Çünkü kurşunlar sağımızdan, solumuzdan sekip duruyordu. Ama hiç yılmadık. Ne İlyas Salman, ne ben PKK’lılara tek kuruş haraç vermedik. İlyas Salman bu konuda hiç sözünü sakınmaz. Onlara hiç sakınmadan, çekinmeden kaç kez sahneden küfürler etmiştir” dedi. PKK’lıların Egelilere tepkili olduklarını da belirten Tolga Çandar “Egeliyim dedin mi, adamların kafaları dönüyor” dedi.

Kendisinin Osmanlıların son Türk kökenli sadrazamı olan Çandarlı Halil Paşa’nın akrabası olduğunu belirten Tolga Çandar “Yaklaşık beş yüz yıl önce Çandarlı Halil Paşa padişah tarafından öldürtüldüğünde padişaha karşı olan Türkmenler Ege adalarına sürülmüşlerdir. Padişah yandaşı olanlar da Anadolu’da kalmışlardır. Cengiz Çandar ile o zamandan gelen bir akrabalığımız var. Onlar halen daha iktidar yandaşlığı yapıyorlar. Biz ise yine iktidar karşıtıyız” diye anlattı.