MİTSO İLE MGMYSO, FUARLARA KATILIM İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPACAK

11.10.2013 16:11

Oda seçimlerinin ardından yapılan kutlama ziyaretlerine karşılık iadeyi ziyaretlerini sürdürmekte olan MİTSO yönetimi Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezgin’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki oda arasında Milas’ın ürünlerinin tanıtımı için fuarlara aktif katılım sağlanması konusunda işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğit, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezgin’i ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında MİTSO’nun yeni yönetim anlayışını ve çalışmalarını anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın ürünlerinin tanıtımı için odalar arasında işbirliği yapmak gerektiğini vurguladı. Milas’ta yapılmakta olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na daha çok Milaslı firmanın katılmasının sağlanmasının yararına değinen Reşit Özer “Milas’taki odalar olarak bu konuda işbirliği yapmalıyız. Her oda kendi üyelerinin fuarda yer alması için çaba göstermeli” diye konuştu. Ayrıca yurtiçindeki ve dışındaki fuarlara katılımın da önemine değinen Reşit Özer “Milas olarak mutlaka kabuğumuzu kırmalıyız ve ürünlerimizin tanıtımını aktif bir şekilde yapmalıyız” dedi. Milas OSB konusundaki gelişmeleri de anlatan Reşit Özer “Milas OSB’nin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Bunun için de Milas’taki odaların, siyasi partilerin, kısacası herkesin desteğine ihtiyacımız var. Ne olursa olsun Milas OSB’nin tamamlanması gerekiyor. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Gerekirse Ankara’ya kamp kuracağız, ama mutlaka bu sorunu aşacağız” dedi.

MİTSO Yöneticilerinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MGMYSO Başkanı Mustafa Sezgin fuarlar konusunda yapılacak işbirliğine gereken desteği vereceklerini ve üyelerinin fuarlarda yer alması için çaba göstereceklerini söyledi. Sezgin Milas OSB konusuna da değinerek “OSB Milas için çok önemli. Hepimiz bunun farkındayız. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi. Reşit Özer, MİTSO yönetimi olarak Milas’ın ürünlerinin tanıtımı için sürdürülen çalışmaları da anlatarak “Biz başta zeytin ve zeytinyağımız olmak üzere ürünlerimizi tanıtmak istiyoruz. Bu nedenle her gittiğimiz ziyarette Milas’ın zeytinyağını, sabununu armağan ediyoruz” diyerek Mustafa Sezgin’e de zeytinyağı ve sabunu ile zeytin kolonyası armağan etti.

M.G.M.Y.S.O. Başkanı Mustafa Sezgin MİTSO yöneticilerine oda çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. Sezgin, Milas’ta ciddi bir boyutta cenaze arabası sıkıntısı olduğunu gördüklerini belirterek odaya Mercedes marka bir cenaze arabası aldıklarını söyledi. Sürücünün yanı sıra 5 oturma koltuğu bulunan cenaze arabasının sadece oda üyelerinin değil tüm Milas halkının hizmetinde olacağını söyledi. Sezgin ayrıca yeni oda binası olarak satın aldıkları binanın onarım ve düzenleme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Sezgin daha sonra MİTSO yöneticilerini, yeni oda birası olarak hazırlanmakta olan binaya götürerek gezdirdi.