MİTSO bir “imkansız”ı daha başardı: K TÜRÜ YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ ARTIK MİTSO’DA DA YAPILIYOR

03.06.2024 15:45

MİTSO, K TÜRÜ YETKİ BELGESİ işlemlerinin yapılabilmesi için  TOBB’un yetkilendirdiği “Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi”nden birisi oldu.

Karayolu taşıma araçlarının K TÜRÜ YETKİ BELGESİ işlemlerini artık Muğla’ya gitmeden MİTSO’da yaptırabilecekler.

Bugüne dek adeta “imkansız” gibi görülen, “olmaz” denilen birçok işi başaran Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) bu kez karayolu taşıma araçlarında kullanılan K TÜRÜ YETKİ BELGESİ işlemleri için  TOBB‘den yetki almayı başardı. Milas’ta yaklaşık 2 bin dolayındaki karayolu taşıma aracı sürücüsü, K TÜRÜ YETKİ BELGESİ İşlemlerini Muğla’ya gitmeden artık MİTSO’da yaptırabilecekler.

4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve bu Kanun’a istinaden çıkarılan Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak firmalar için düzenlenen K türü yetki belgelerinin Birliğimizce belirlenecek Odalarımız aracılığıyla verilmesine ilişkin yetki devri gerçekleşmiştir. Verilen yetki devri çerçevesinde Ulaştırma Bakanlığı ile 21.09.2005 tarihinde imzalanan ve 30.04.2011 tarihinde yenilenen protokole istinaden,  Ticaret/Ticaret ve Sanayi Odaları yetkilendirilmiştir.

YETKİLENDİRİLMİŞ KAYIT MERKEZİ MİTSO

Bu süreçte K TÜRÜ YETKİ BELGESİ işlemleri için yetkilendirilen odalardan birisi olan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, il genelinde sürücülerin işlemlerini yapmaya başlarken Milaslı sürücüler de işlemlerini yaptırabilmek için Muğla’ya gidip gelmek zorunda kalmaya başlamışlardı. Ortaya çıkan iş ve zaman kaybını önlemek için MİTSO, K TÜRÜ YETKİ BELGESİ işlemleri için yetkilendirilmek üzere TOBB‘a başvuruda bulunmuştu. Sürdürdüğü ısrarlı girişimler sonucunda yetkilendirilmeyi başararak “Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi” olan MİTSO, sürücülerin K TÜRÜ YETKİ BELGESİ işlemleri ile ilgili işlemlerini yapmaya başladı. Böylece Milaslı sürücüler K TÜRÜ YETKİ BELGESİ işlemleri ile ilgili işlemlerini yaptırmak için Muğla’ya gidip gelmekten kurtulurlarken Bodrumlu sürücüler de işlemlerini 110 km. uzaklıkta Muğla’da yaptırmak yerine 45 km. mesafedeki Milas’ta yaptırabilecekler.

REŞİT ÖZER : “YİNE BİR İMKANSIZI BAŞARDIK”

TOBB tarafından K TÜRÜ YETKİ BELGESİ işlemleri  için Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi ilan edilen MİTSO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Reşit  Özer, “Sonunda başardık” dedi. Uzun süredir MİTSO’nun K TÜRÜ YETKİ BELGESİ işlemleri ile ilgili “Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi ilan edilmesi için girişimde bulunduklarını belirten Reşit Özer “Başlangıçta sadece il odaları yetkilendiriliyordu. Buna sonradan birkaç ilçe eklenmişti. Biz de yetkilendirilmek için başvuruda bulunduk. Sonunda yine imkansız denilen, olmaz denilen bir işi başardık. Artık MİTSO, K TÜRÜ YETKİ BELGESİ ile ilgili işlemler için Yetkilendirilmiş Kayıt Merkezi oldu. Böylece Milas’ta 2 bin dolayında sürücümüz işini bırakıp, gidiş geliş masrafı yapıp Muğla’ya gitmekten kurtuldular. Sürücülerimiz artık en az bir günlük zaman kaybı yaşamayacaklar. MİTSO Yönetimi olarak TOBB Başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğluna teşekkür ediyoruz. Bu kararın Odamıza ve Milaslı ticari taşıt sürücülerine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.