“MİLAS ZEYTİNYAĞINA COĞRAFİ İŞARET PATENTİ İÇİN SON AŞAMAYA GELDİK”

29.01.2016 13:51

*MİTSO’nun Ocak ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bir süredir sürdürülmekte olan Milas zeytinyağına coğrafi işaret patenti alınmasında son aşamaya gelindiğini söyledi.

*Meclis toplantısında çeşitli konularda meclis üyelerine bilgilendirmede bulunan Reşit Özer, OSB’de altyapı yapım çalışmalarının birkaç gün içinde başlayacağını bildirdi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, odanın çeşitli faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytinyağına coğrafi işaret patenti alınması için sürdürülen çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi. Özer, OSB’de altyapı çalışmalarının da birkaç gün içinde başlayacağı müjdesini verdi.

MİTSO’nun yeni yılın ilk meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açıldı. Gündem gereği, odanın 2015 yılı Aralık ayı kati mizanı oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okundu. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel’in söz almak isteyen olmayınca yaptığı oylamada kati mizan, oturuma katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Buna göre MİTSO’nun Aralık ayı kati mizanı 800 bin 50 lira 52 kuruş olarak, gelir-gider durumu eşit şekilde onaylanmış oldu.

MİTSO Meclis Başkanı daha sonra son bir aylık oda faaliyetlerini anlatması için Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e söz verdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bir süre önce Milas yöresinde çoğunlukla “memecik” türü zeytinlerden elde edilen yöreye özgü zeytinyağının “Milas memecik zeytinyağı” olarak patentinin alınması için Türk Patent Enstitüsü’ne başvurulduğunu ve enstitünün istediği çeşitli belgelerin süreç içinde sunulduğunu anlatarak “Milas zeytinyağına coğrafi işaret patenti alınması için son aşamaya geldik. Kısa süre içinde Milas zeytinyağının kalitesinin tescillenerek piyasalarda hak ettiği değeri bulacağını umuyoruz. Bütün amacımız, Türkiye’de, zeytinyağı sektöründe “rafinajlık yağ” olarak hakkında kötü bir imaj bulunan Milas zeytinyağının aslında doğru yöntemlerle işlenip, doğru yöntemlerle saklanması durumunda Türkiye’nin ve hatta dünyanın en kaliteli zeytinyağlarından birisi olduğunu kanıtlamaktır” dedi.

Milas OSB’deki gelişmeler üzerine de bilgi veren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Milas OSB’nin altyapı yapımı ihalesini kazanan firmanın kendi alanında güçlü bir firma olduğunu öğrendik. OSB alanına tabelalarını da birkaç gün önce diktiler ve iş makinelerini getirmeye başladılar. Birkaç gün içinde altyapı yapımına başlanacağını ve kısa süre içinde bitirileceğini umuyoruz. Altyapı yapımı sürerken bizim hedefimiz ise, şimdiden arsa sayısından daha çok talebin olduğu OSB arazisinin genişletilmesi için çalışmalara başlamak olacaktır” dedi.

Bu yıl 3 – 6 Mart 2016 tarihleri arasında TARİŞ pamuk depolama alanında yapılacak olan Milas 7. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için hazırlıkların sürdüğünü anlatan Reşit Özer, “Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Türkiye’deki emsalleri arasında satış bağlantısının yüksekliği bakımından ilk 5 fuar arasına girmiş durumda. Bu bizim için gurur verici bir durum. Ayrıca fuarımız zaten ilk 3 fuarın ardından düzenli olarak sürdürülmekte olması ve gördüğü ilgi bakımından çoktan uluslararası fuar olma hakkını elde etmiş durumda. Fakat uluslararası bir fuar düzenleyebilmek için mutlaka modern bir fuar alanına ihtiyacımız var. Bunun için Milas’taki tüm kurum ve kuruluşların el ele vererek Milas’a ivedilikle modern bir fuar alanı kazandırması gerekiyor. Bu konuda biz MİTSO olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.