MİTSO da üye… TÜRK – ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 13. GENEL KURULU BERLİN’DE YAPILDI

MİTSO da üye…  TÜRK – ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI 13. GENEL KURULU BERLİN’DE YAPILDI
17.09.2018 16:43

*Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Berlin’de yapılan 13. Genel Kurul’unda Türk – Alman      işbirliğinin daha da geliştirilmesi istendi.

Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD – DIHK) 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı Almanya’nın başkenti Berlin’de yapıldı. TD – DIHK’ye üye olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası da Genel Kurula için Berlin’e davet edildi. Genel Kurul toplantısında MİTSO’yu Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer temsil etti.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın‘ın da katıldığı TD – DIHK. 13. Olağan Genel Kurul Toplantısının ardından Türk Alman Ekonomi Diyalogu toplantısı yapıldı. Toplantıda DIHK Başkanı Eric Schweitsez ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birer konuşma yaptılar.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye ile Almanya arasında bir köprü görevi üstlendiğini, entegrasyonu kolaylaştırmayı, girişimciliği özendirmeyi ve Almanya’da faaliyet gösteren üyelerimize hizmet sunmayı amaçladığını söyledi. Almanya’da iş yapmak isteyen Türkiye’deki girişimcilere de yardımcı olmayı hedeflediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu “Bu beklentiyle, TOBB ve Türkiye’de 141 Oda ve Borsamız, Türk – Alman Ticraret ve Sanayi Odasına üye oldu. Burası, Türk iş dünyası ve Oda ve borsa camiası için son derece önemlidir. O nedenle bu Genel Kurula, ülkemizden geniş bir üst düzey heyetle iştirak ettik. bu vesileyle, Odanın kuruluşundan itibaren birlikte çalıştığımız, Alman Sanayi ve ticaret Odaları Birliği’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Hisarcıklıoğlu konuşmasının devamında Almanya’nın dünyanın dördüncü, Avrupa’nın en büyük ekonomisi olduğunu belirterek “Almanya’nın entegrasyon ve mesleki eğitim alanındaki başarısı, diğer birçok alanda olduğu gibi, Almanya’nın küresel başarı hikayeleri arasında yer almakta. Bu başarıda, Alman Sanayi Ve Ticaret Odaları Birliği’nin de çok büyük emeği ve katkısı var” diye konuştu.

Berlin’deki Türk – Alman ticaret ve Sanayi Odası 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı’ndan dönen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “MİTSO da TD – DIHK’ye üye. Bu nedenle 13. Olağan Genel Kurul için bizi de davet ettiler. Türkiye’de yaşanmakta olan ekonomik durum nedeniyle bu toplantı çok daha büyük anlam ve önem kazanmıştı. Genel Kurul toplantısında Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusuna önem verildi. Türkiye – Almanya işbirliği açısından çok yararlı bir toplantı oldu” dedi.