DOLAR
36,4283
EURO
38,2760
ALTIN
3.383,73
BIST
9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Salı Açık
18°C
Çarşamba Açık
21°C
Perşembe Açık
21°C
Cuma Açık
20°C

MİTSO : EKMEK İSRAFINA HAYIR…

MİTSO : EKMEK İSRAFINA HAYIR…
28.03.2017 15:31
1.766
A+
A-

*Türkiye’de günde 4 milyon 900 bin ekmek israf edildiğini belirten MİTSO, ekmek israfına “hayır” diyor.

*Milas’ta ihtiyaç sahibi aileler için “askıda ekmek” uygulamasını başlatan Kabaçam fırınını da kutlayan MİTSO, bu uygulamanın diğer fırınlarda da yaygınlaşmasını istiyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, ülkemizde yoğun şekilde yaşanmakta olan ekmek israfına dikkat çekerek “Ekmek israfına hayır” diyor. Milas’ta, bir süre önce Kabaçam fırını tarafından ihtiyaç sahibi aileler veya kişiler için başlatılan “askıda ekmek” kampanyasını da öven MİTSO Yönetimi, bu uygulamanın diğer fırınlarda da yaygınlaştırılmasını istiyor.

Üye ziyaretlerini sürdüren Reşit Özer başkanlığındaki MİTSO yönetimi, Türkiye’de yaygın şekilde devam eden ekmek israfına dikkat çekmek için Kabaçam fırınını ziyaret etti. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen ve Hayati Çorbacı, bir süre önce, ihtiyaç sahibi aileler veya kişileri için “askıda ekmek” kampanyasını başlattığı için Kabaçam fırınını tercih ederek ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer “Kabaçam fırını örnek bir sosyal sorumluluk anlayışıyla askıda ekmek kampanyasını başlatmıştır. Biz de bu nedenle kendilerini ziyaret ettik. Bu kampanyanın diğer fırınlarda da yaygınlaşmasını istiyoruz. Türk halkında var olan yardımlaşma duygusunun bu tür kampanyalarla sürdürülmesini çok önemsiyoruz. Bu girişimi başlattıkları için Kabaçam fırınını kutluyor ve teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de ekmek israfının çok yaygın şekilde sürdüğüne de dikkat çeken MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu’nun açıklamasına göre ne yazık ki Türkiye’de günde 4 milyon 900 bin ekmek israf ediliyor. Bunların çoğu da ihtiyaç fazlası üretim yaptıkları için fırınlarda yapılıyor. Fırınları, satış kapasitelerine uygun miktarda ekmek üretmeye çağırıyoruz. Evlerde ihtiyaç miktarı kadar ekmek alınmasını öneriyoruz. Lokantalarda ekmek israfına dikkat edilmesini istiyoruz. Herkesin ekmeğin değerini bilmesini istiyoruz. Çöpe atılan her ekmek ülke ekonomisi için bir kayıptır” diye konuştu.

İSRAF EDİLEN EKMEKLE HER YIL…

Öte yandan, Türkiye’deki ekmek israfı çok ciddi rakamlara ulaşıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi verilerine göre Türkiye’de her gün 1 500 ton ekmek israf ediliyor ve ekmek israfı giderek artıyor. Türkiye’de bir günde israf edilen yaklaşık 4 milyon 900 bin ekmek israf edilmese, bunların maddi karşılığıyla her yıl 24 derslikli 191 ilkokul veya 100 yataklı 84 hastane ya da 954 spor salonu yapılabiliyor. Ekmek israfına giden parayla 10 milyon 147 bin öğrencinin bir aylık okul giderleri karşılana biliyor ya da yaklaşık 1 milyon 430 bin kişiye asgari ücret ödenebiliyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası | Hayıtlı Mah. 23 Nisan Bulvarı No:172 Mİlas / MUĞLA | Tel : (0252) 512 1118 - 512 9009 - 5128275
Fax : (0252) 512 8999 | info@mitso.org.tr