MİTSO, MUĞLA FUARCILIK A.Ş.YE ORTAK OLUYOR

06.08.2013 17:52

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı bütçesi, yapılan meclis toplantısında oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca MİTSO’nun Muğla Fuarcılık A.Ş. ye 10 bin liralık hisseyle ortak olması da yine oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda yöneltilen soruları yanıtlayan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, odanın çatısında yapılan düzenlemeleri anlatırken çatının klimasının en kaliteli markaya en ucuz teklifi veren firmaya yaptırıldığını söyledi.

MİTSO’nun Ekim ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Reşit Özer’in başkanlığında yapıldı. Meclis Başkanı Reşit Özer tarafından açılışı yapılan oturumda gündemin ilk maddesi gereği odanın Eylül ayı kati mizanı görüşüldü. Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Eylül ayı kati mizanı 337 bin 637 TL olarak denk bir şekilde oybirliği ile kabul edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesi gereğince Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde Muğla’da bir fuar alanı kurulması için oluşturulan Muğla Fuarcılık A.Ş.’ye 10 bin TL’lık hisseyle ortak olunmasını önerdi. Enver Tuna büyük bölümü GEKA’nın hibe desteğiyle yapılacak olan Muğla fuar alanın yapımına Muğla’daki diğer odaların da destek olduğunu, gelecek dönemde Milas’ta bir fuar alanı oluşturulması için girişim başlatıldığında da bu kez diğer odaların Milas’a destek olacağını, bu konuda GEKA’dan da destek sözü aldıklarını anlattı. Yapılan görüşmelerin ardından Muğla’ya fuar alanı kurmak için oluşturulan şirkete 10 bin TL’lık payla ortak olunmasına oybirliği ile karar verildi. Alınan karar gereğince ortaklık işleminin yapılabilmesi için bakanlığa izin başvurusunda bulunulacak, bakanlık onayı geldikten sonra Muğla Fuarcılık A.Ş.’ye ortak olunabilecek.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Meclis Üyesi Hakkı İnpınar yapımı sürmekte olan çatının maliyeti, çatıya takılacak klimanın neden İzmirli bir firmaya verildiğini, kendisinin önerisi doğrultusunda Milas’ta U-17 Milli Takımı için turnuva düzenlenmesi için başvuruda bulunulup bulunulmadığını, oda üyelerinden kayıt belgesi karşılığı neden para alındığını sordu.

Yöneltilen soruları yanıtlayan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna çatının yapımının metrekare birim fiyatı üzerinden ihale edilerek yapıldığını, bu nedenle kesin maliyetin iş bitiminde ortaya çıkacağını, kesinleşen rakamı o zaman açıklayabileceklerini bildirdi. Enver Tuna, oda üyelerinin toplantıları için daha geniş bir salona veya çeşitli yemekli toplantılar için daha geniş bir yemek salonuna ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Doğan ihtiyaç nedeniyle 400 metrekarelik bir salon yaptırıyoruz. Yapılacak salon herkesin gelip gidebileceği, toplantıları için yararlanabileceği lüks bir salon olacak” dedi. Bazı meclis üyelerinin salonda düğün yapılıp yapılamayacağını sormaları üzerine bu kararın meclis üyeleri tarafından birlikte alınacağını belirten Enver Tuna “Bu konuda daha önce gürültü nedeniyle çevreden çok şikayet geliyordu. Şimdi çevresi ve üstü kapalı olacağı için bir ölçüde ses yalıtımı sağlanacak ama düğünün olduğu gün diğer üyelerimizin salondan yararlanabilmeleri mümkün olmayacak. Bu nedenle salonun düğünlere açık olması bana çok uygun gelmiyor. Bu konuyu da yine mecliste hep birlikte karar vereceğiz” dedi.

Salonun ısıtma, soğutma ve havalandırması için Milas’taki klima işi yapanlardan teklif alındığını, yapılan piyasa araştırmasında bu konuda en kaliteli markanın belirlendiğini ve daha sonra bu marka üzerine teklifler alındığını, Milas’taki bir firma ile aynı iş için teklif veren İzmirli firma arasında yaklaşık 6 bin TL fiyat farkı olduğunun görüldüğünü belirterek bu nedenle İzmirli firmanın tercih edildiğini söyledi.

Milas’ta U-17 futbol turnuvası düzenlenmesi önerisi üzerine yöneltilen soruyu da yanıtlayan Enver Tuna “Bu konuda Ankara’da yaptığımız girişimlerden olumlu bir cevap alamadık” dedi.

Hakkı İnpınar’ın oda üyelerinden üyelik belgesi karşılığında para alınmasına yönelik sorusunu da yanıtlayan Enver Tuna “Arkadaşlar, bu karar yönetimin değil oda meclisinin kararıdır. Bu karar her yıl yenilenen, altında meclis üyelerinin imzalarının olduğu, oybirliği ile alınmış bir meclis kararıdır. Gelecek yılın bütçesi hazırlanırken bu karar yine önünüze gelecektir. O zaman alınmasın, diye oy kullanırsanız alınmaz. Alınmazsa buna en çok ben sevinirim, çünkü her ay birçok ihaleye giriyorum, her ihaleye girmek için de üyelik belgesi almak için para ödüyorum. Belki de odaya en çok üyelik belgesi parası ödeyen benim. Zaten bu belgeye oda üyelerinin çok azının ihtiyacı oluyor ve onlar hizmet karşılığı olarak bu parayı ödüyorlar” diye konuştu. Enver Tuna, Milas’taki Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri hakkında da üyelere bilgi aktardı.

Daha sonra söz alan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat da toplanan paralarla odada birçok hizmet üretildiğini belirterek “Daha geçen gün iletişim eğitimimiz vardı. Çok az kişi katıldı. Sigortacılara yönelik toplantımız oldu, birçok kişi gelmedi. Yeni vergi yasasıyla ilgili Prof. Dr. Şükrü Kızılot’u getirdik. Yine konuyla ilgili mesleklerden pek çok kişi gelmedi… Arkadaşlar, meslek komiteleri ne yazık ki toplantılara ilgi göstermiyor. Meslek komiteleri iyi çalışırsa bizim işimiz kolaylaşır. Komitelerden gelecek istekler, öneriler bizi daha çok çalışmaya yöneltir” dedi.

Toplantıda başka söz almak isteyen olmayınca Meclis Başkanı Reşit Özer meclis üyelerinin Kurban Bayramlarını ve Cumhuriyet Bayramlarını kutlayarak oturumu kapattı.