MİTSONUN KASIM AYI MECLİS TOPLANTISINDA TÜM KARARLAR OYBİRLİĞİ İLE ALINDI

06.08.2013 17:44

MİTSO’nun Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. Başkan Reşit Özer tarafından açılışı yapılan meclis toplantısında Ekim ayı oda bütçesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca MİTSO’nun 2012 yılında uygulayacağı kayıt ücreti ve yıllık aidat tarifesi de yine oybirliği ile kabul edildi. Meclis üyeleri aynı zamanda odanın günlük işleyişleriyle ilgili yönetim kurulunun bazı konularda yetkilendirilmesini oybirliği ile kabul ettiler. Meclis toplantısında tüm kararlar oybirliği ile alınırken TOBB Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu adına Münevver Mat ile Feray Serat, TOBB Muğla İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Özen de yönetim kurulunun davetlisi olarak toplantıyı izlediler.

MİTSO’nun Kasım ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Reşit Özer’in başkanlığında açıldı. Toplantıda MİTSO’nun Ekim ayı kati mizan cetveli denk olarak oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra odanın günlük işleyişiyle ilgili olarak oda yönetim kuruluna bazı yetkilerin verilmesi ile hizmet karşılığı bazı tarifeler ve aidatlar oybirliği ile kabul edildi. Odanın 2012 yılı kadro çizelgesi de oy birliği ile kabul edilirken kararların oybirliği içinde alınması nedeniyle meclis üyelerine teşekkür eden Meclis Başkanı Reşit Özer ayrıca yönetim kurulunun daveti üzerine meclis toplantısını izlemek üzere gelen TOBB Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu adına Münevver Mat ve Feray Serat ile TOBB Muğla Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Özen’e de teşekkür etti.

Daha sonra gündem dışı söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna geçen meclis toplantısından bugüne yaşanan gelişmeler ve oda çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Enver Tuna, MİTSO yönetimi olarak şehit ve gazilerimizle ailelerine sahip çıkılması için TOBB’ne yazılı olarak başvurarak bazı önerilerde bulunduklarını söyledi. Enver Tuna “Türkiye’nin varlığı, birliği ve dirliği yolunda verdiğimiz şehitlerimizin, gazilerimizin eşleri, çocukları ile bakıma muhtaç anaları, babaları hatta belki de bakıma muhtaç kardeşlerine sahip çıkmak, onların geleceğini güvence altına almanın bu toplumun kaçınılmaz bir borcu olduğuna yürekten inanıyoruz” dedi. Enver Tuna daha sonra TOBB’ne ilettikleri istemlerini şöyle dile getirdi:
“A – Terör saldırılarına karşı tüm ulusumuzun sabrının taştığı nokta olan Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen 24 askerimizin aileleri ile yaralanan 18 gazimize Birliğimiz tarafından maddi yardımda bulunulabilir.
B – Şehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklarının tüm öğrenim yaşamları boyunca okul giderlerinin tümü veya bir bölümü Birliğimiz tarafından burs olarak karşılanabilir.
C – Birliğimiz, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere çok sayıda üniversite öğrencisinin bulunduğu illerimizde şehit ve gazilerimizin çocuklarının kalacağı öğrenci yurtları yaptırabilir, kiralayabilir veya bu öğrencilerimizin yurt giderlerini karşılayabilir.
D – Şehitlerimizin eş, çocuk veya bir kardeşlerine ve gazilerimize Birliğimiz bünyesinde veya öncülüğünde iş bulunabilir veya çalışma olanağı sağlanabilir ya da kendi işini kuracaklara belirli bir miktarda iş kurma yardımında bulunulabilir”.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna daha sonra Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje sahibi, MİTSO’nun proje ortağı olduğu “Karia’da Yaşam Projesi”nin de gerçekleşme yolunda olduğunu belirterek bu proje ile Muğla’da turizmde alternatif trekking yolları oluşacağını bildirdi. Tuna, ayrıca MİTSO’nun havuz balıkçılığının geliştirilmesi için GEKA’dan “İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında sağlamış olduğu hibe desteğiyle başlattığı “Milas’ta İç Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İşgücünün Geliştirilmesi ve İhracatın Arttırılması Projesi” kapsamındaki eğitim çalışmalarının sürdürülmekte olduğunu anlattı. Enver Tuna, Muğla Üniversitesi’nden öğretim üyelerinin verdiği derslerde iç su ürünleri ve ihracat konularında dersler verdiğini, iç su ürünleri konusunda 48 saat, ihracat elemanı olarak yetiştirileceklere de 40 saat eğitim verileceğini söyledi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna 1 Ocak 2012 tarihinden başlayarak ustalık belgesi olmayanların inşaatlarda çalışamayacağını, bu konuda ilgililerin şimdiden önlem alması gerektiği uyarısında bulundu.

MİTSO’nun hizmet kalitesinin yükseltilebilmesi ve ulusla arası düzeydeki hizmet kalitesine erişebilmesi için TOBB’ne yaptıkları başvurunun kabul edildiğini ve başvurusu kabul edilen 30 oda ve borsa içinde MİTSO’nun da seçilmiş olmasından memnuniyet duyduklarını belirten Enver Tuna “Arkadaşlarımızla, personelimizle bu hizmet kalitesine ulaşarak akreditasyonumuzun onaylanması için büyük bir gayret içinde olacağız” dedi.

Daha sonra söz alan TOBB Muğla İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Özen söz alarak çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Uğur Özen “TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu gerek Kadın Girişimciler, gerekse Genç Girişimcilere çok büyük önem veriyor. Bu oluşumların önümüzdeki süreçte çok daha fazla gelişeceğine inanıyorum. Bizim de Muğla’da bu hareketleri daha aktif hale getirmemiz gerekiyor” dedi. Uğur Özen, Genç Girişimciler arasında yer alabilmek için 18 – 40 yaş arasında olmak gerektiğini ayrıca sanatçıların yaş durumuna bakılmaksızın bu oluşumda görev alabileceğini belirterek üye sayısını arttırmaya çalışacaklarını söyledi.

TOBB Muğla İl Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Münevver Mat ise Kadın Girişimcilerin toplantılarına düzenli olarak katıldıklarını ancak kendilerinin de projelerle daha hazırlıklı bir şekilde bu toplantılara katılmak istediklerini, bunun için çalışacaklarını söyledi. Feray Serat ise Muğla’daki toplantılara pek çok proje geliyor. Bu projeler üzerinde görüşmeler, tartışmalar yapılıyor. Biz de projeler hazırlamak istiyoruz. Bu konuda sizlerden de destek istiyoruz” diye konuştu.

Toplantıda başka söz almak isteyen olmayınca MİTSO Meclis Başkanı Reşit Özer meclis toplantısına katılanlara teşekkür oturumu kapattı