MİTSO’NUN RAPORUNDAKİ SORUYU İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ BAKANA SORDU: “MİLAS’A DOĞALGAZ ULAŞTIRILMASI İÇİN ÇALIŞMANIZ VAR MI?

19.12.2018 15:24

Muğla İYİ PARTİ Milletvekili Metin Ergun, Milas’a doğalgaz getirilmesiyle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi. Ergun soru önergesinde Milas’a doğalgaz getirilmesine ilişkin herhangi bir plan veya çalışmanın oluş olmadığını sordu.

TOBB üyesi Muğla Odalarının yaptıkları ortak toplantıda milletvekillerine sunulan raporlarda MİTSO’nun dile getirdiği Milas’a ve Milas OSB’ye doğalgaz getirilmesine ilkin talebini Muğla İYİ PARTİ Milletvekili Metin Ergun Meclise taşıdı. Metin Ergun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yazılı olarak cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde Milas’a doğalgaz getirilmesiyle ilgili olarak herhangi bir plan veya çalışma olup olmadığını sordu.

İYİ PARTİ Muğla Milletvekili Metin Ergun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde Milas OSB’nin altyapı çalışmalarının devam etmekte olduğunu ve hak sahiplerine teslim edilecek sanayi parsellerinde 1 – 2 yıl içinde fabrikaların kurulmasının planlandığını belirterek kurulacak fabrikaların faaliyete geçmesiyle birlikte OSB’de enerji üretimi ve ısınma süreçleri için ciddi bir doğalgaz ihtiyacının gündeme geleceğini belirtti. Metin Ergun önergesinde, Milas ilçesinde de yoğun bir hava kirliliği yaşanmakta olduğunu vurgulayarak Milaslıların da doğalgaz  konusunda büyük bir beklentilerinin olduğunu ifade ederek yazılı olarak yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti:

“1- Bakanlığınızda, Milas Organize Sanayi Bölgesi’ne doğalgazın ulaştırılması ile ilgili şimdiye kadar yapılmış bir çalışma mevcut mudur?

2- Milas Organize Sanayi Bölgesi ile beraber Milas geneline de doğalgaz dağıtımını düşünüyor musunuz, bu konuda herhangi bir plan ya da çalışma var mıdır?”

MİTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI REŞİT ÖZER TEŞEKKÜR ETTİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Muğla Odaları Ortak Toplantısında Muğla milletvekillerine sunulmak üzere hazırladığı raporda yer alan konuların İYİ PARTİ Muğla Milletvekili Metin Ergun tarafından ilgili bakanlıklara soru önergesi şeklinde taşınması üzerine MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ergun’a teşekkür etti. Reşit Özer “Muğla Milletvekilimiz Sayın Metin Ergun, raporumuzda yer alan konuları ardı ardına Meclise taşıyor. Son olarak Milas’a ve Milas OSB’ye doğalgaz getirilmesiyle ilgili talebimizi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’in cevaplandırması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Sorunlarımıza gösterdiği ilgi nedeniyle Muğla Milletvekilimiz Sayın Metin Ergun’a teşekkür ediyoruz” dedi.