MİLAS, 8 – 11 ARALIKTA İZMİRDEKİ TURİZM FUARINDA TANITILACAK

06.08.2013 17:44

İzmir’de Milas’ın da tanıtılacağı “İzmir Travel Turkey – 2011 Fuarı” 8 Aralık’ta Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılacak. Türkiye’nin yanı sıra yaklaşık 120 ülkenin turizminin tanıtılacağı fuar 11 Aralık’a kadar sürecek. Fuarda, Milas da çeşitli turistik ve tarihi değerleriyle yer alacak.

İzmir Travel Turkey – 2011 Fuarı’nda Milas’ın tanıtımı amacıyla Milas Kaymakamlığı ve Milas Köylere Hizmet Götürme ve Turizmi Geliştirme Birliği ile Milas, Güllük ve Ören Belediyeleri ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir stant açılacak. Milas’ın turistik ve tarihi değerlerinin tanıtılacağı stant, 2. salonda, E – 117 numaralı konumda yer alacak. Aynı salonda, Bodrum TURSAB ile Bodrum Ticaret Odası’nın oluşturdukları Bodrum’un tanıtım standı da Milas’ın standına komşu bir konumda olacak. Fuar süresince Milas ve Bodrum’un tanıtımları ardışık saatlerde yapılacak ve böylece turizmde iki komşu ilçenin birbirini desteklemesi sağlanacak.

Fuarda Milas’ın tanıtım kokteyli 8 Aralık Perşembe günü saat 16.00’da sunulacak. Kokteyl sırasında Çomakdağ halkoyunları ekibi ve Dibekdere davul zurna ekibi, yöremize özgü zeybek oyunlarını oynayacaklar. Kokteyl sırasında konuklara Milas’a özgü zeytin ve zeytin ürünleri ile Labranda suyu ikram edilecek. Fuarda ayrıca Milaslı firmaların verdikleri ürünlerden oluşan bir de armağan çekilişi yapılacak. Çekilişte kazananlara Güllük ve Ören’de konaklama, tekne turları, akşam yemekleri ve zeytinyağı armağan edilecek.

Milas’ın turistik ve tarihi yönlerinin tanıtılarak daha çok turist gelmesi amacıyla İzmir Travel Turkey – 2011 Fuarı’nda açılacak standın giderleri; Turizm Fuarları Milas Komitesi tarafından karşılanacak. Komitede, Milas Köylere Hizmet Götürme ve Turizmi Geliştirme Birliği, Milas Belediye Başkanlığı, Ören Belediye Başkanlığı, Güllük Belediye Başkanlığı ve Milas Ticaret Odası Başkanlığı yer alıyor. Fuardaki Milas standının giderlerinin karşılanabilmesi için ayrıca bir bağış hesabı da oluşturuldu. Sadece Milas’ın tanıtımı amaçlı fuarlarda kullanılacak şartlı bağışların yapılacağı bir hesap numarası “Milas Köylere Hizmet Götürme ve Turizmi Geliştirme Birliği” adına açıldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Milas’ın bu güne dek henüz yeterince değerlendirilmemiş olmakla birlikte çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğun belirterek “Amacımız, bu potansiyeli İzmir Travel Turkey – 2011 Fuarı’nda tanıtmak. Milas’ın tanıtımını yurt içindeki veya yurt dışındaki fuarlarda ne kadar çok yaparsak Milas’ın kazancı da o denli büyük olacaktır. MİTSO olarak tanıtım fuarlarına bundan sonra da destek olacağız. Sonuçta kazanan Milas ve Milaslılar olacaktır” dedi.