MİTSO, RAMAZAN PİDESİNE ZAM VERMEDİ

06.08.2013 17:40

*Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Milaslıların arsa ve bina sorununu çözmeleri durumunda Milas’a bir fakülte açılabileceğini söyledi.
*Litvanya gezisi hakkında da açıklamalarda bulunan Enver Tuna, Litvanya’dan kereste alınıp zeytinyağı, zeytin ve balık ihraç edilebileceğini, bunun için de ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

MİTSO oda meclisi, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında fırıncı üyelerinden gelen ramazan pidesine zam yapılması istemini oybirliği ile ret etti. Fırıncılar, 500 gramı 1.5 lira olan pidenin 400 gramının 1.5 liradan satılmasını istemişlerdi. Meclis toplantısında ayrıca odanın Haziran ayı kati mizanı da 525 bin 406 lira 21 kuruş olarak oy birliği ile kabul edildi.
MİTSO oda meclisi, Temmuz ayı olağan meclis toplantısının en önemli gündem maddesi olan odanın fırıncı üyelerinden gelen ramazan pidesine yüzde 20’lik dolaylı zam yapılması önerisini ret etti. Meclis Başkanı Reşit Özer’in başkanlığında başlayan toplantıda fırıncı üyelerden gelen ramazan pidesinin gramajının 500 gramdan 400 grama indirilmesi ve 1.5 lira olan fiyatının aynı kalması istemi üzerine söz alan meclis üyeleri zamma karşı çıktılar. Yapılan oylama sonucunda MİTSO meclis üyeleri oybirliği ile ramazan pidesinin gramajının ve fiyatının aynı kalmasını kararlaştırdılar. Buna göre Milas’ta 500 gramlık ramazan pidesi 1.5 liradan satılmaya devam edilecek.
Öte yandan meclis toplantısında odanın Haziran ayı kati mizanı da görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Buna göre odanın Haziran ayı kati mizanı 525 bin 406 lira 21 kuruş olarak onaylanmış oldu.
Meclis toplantısında söz alan üyelerden Veli Ulaş, Milas’ta bir fakülte açılması konusunda oda yönetiminin bir girişimde bulunup bulunmadığını sordu.
Bunun üzerine söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Mansur Harmandar ile hem Harmandar’ın MİTSO’yu ziyareti sırasında hem de kendisine makamında Milaslı kimi kuruluşlarca yapılan kutlama ziyareti sırasında konunun görüşüldüğünü anlattı. Rektör Harmandar’dam Milas’a bir Ziraat Fakültesi ve Arkeoloji Bölümü açılması için talepte bulunulduğunu anlatan Enver Tuna Muğla Üniversitesi yönetiminin uygun bir arsa bulunması ve binasının Milaslılarca yapılması koşuluyla Milas’a bir fakülte açabileceklerini söyledi. Muğla Üniversitesi Rektörlüğünün Fethiyelilere de arsa ve bina sağlanması durumunda fakülte açılabileceğini bildirdiğini bunun üzerine Fethiyelilerin arsayı bulduklarını ve binanın yapımını da üstlendiklerini anlattı. Tuna daha sonra “Eğer biz de Milaslılar olarak bir araya gelirsek, elbirliğiyle çalışırsak bizden istenen arsayı da bulabiliriz, binayı da yapabiliriz. Bu çok zor bir şey değil. Yeter ki, biz bir araya gelelim ve Milas’ın çıkarları için elbirliği ile çalışalım” dedi.
Daha sonra başka konularda da açıklamalarda bulunan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yüzde 99 hissesi odaya ait bir şirket kurarak Babadağ’a teleferik kurmak için girişim başlattığını anlattı. Fethiyelilerin bu girişimlerinin Milas’a da örnek olması gerektiğini vurgulayan Enver Tuna “Biz de bir araya gelirsek çok daha büyük işler başarabiliriz” dedi.
MİTSO’nun AB’nin Leonardo Da Vinci Projesi kapsamında işe yeni girmiş 10 kişi ve yeni girecek 10 kişi olmak üzere 20 kişinin ihracat elemanı olarak yetiştirilmesi için hibe desteği aldığını, ayrıca GEKA’dan da birisi MİTSO’nun proje sahibi, birinin de Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Bodrum Ticaret Odası ile proje ortağı olduğu iki projenin de hibe desteği kazandığını anlatan MİTSO Başkanı Enver Tuna gelecek yıllarda daha pek çok proje başvurusunda bulunacaklarını ve bunun hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.
Dalaman Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen ve Muğla’nın turizm ve ihraç ürünleri yönünden yurt dışında tanıtılması amacıyla düzenlenen Litvanya gezisine katıldığını ve Litvanya’da Milas’ın tanıtımını yaptığını bildiren Enver Tuna “Litvanya’da orman ürünü çok. Belki oradan orman ürünü alıp zeytin, zeytinyağı ve balık ihraç edebiliriz. Bunun için bu tür karşılıklı ilişkilerin sürdürülmesinde büyük yarar var” dedi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, Milas’ta 5 yıldızlı otellere ihtiyaç duyulmaya başlandığını, Milaslıların bir araya gelerek böylesine yatırımlara girişebileceklerini, OSB’nin gerçekleşmesiyle o bölgenin önemli bir çekim merkezi olacağını belirtti ve Küçük Sanayi Sitesi’nin OSB’ye yakın bir yere taşınması gerektiğini anlattı.
MİTSO meclis toplantısında söz alan Meclis Başkan Vekillerinden Hakkı Birgi, Milas’a gelen turistlerin en çok şikayet ettiği konuların başında tuvaletlerin geldiğini belirterek şehir içine yeteri kadar genel tuvalet yapılması için girişimde bulunulmasını istedir.