MİTSO ÜÇ AY SONRA İLK KEZ AÇIK MECLİS TOPLANTISI YAPTI.

04.06.2020 17:52

Milas Ticaret ve Sanayi Odası son olarak 28 Şubat’ta yaptığı açık meclis toplantısından sonra koronavirüs nedeniyle üç ay sonra ilk kez açık meclis toplantısı gerçekleştirdi. Şubat, Mart ve Nisan aylarında video konferans yoluyla yapılan meclis toplantılarının ardından yapılan ilk açık meclis oturumunda odanın Nisan ayı kati mizanı görüşüldü.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs ayı olağan toplantısı koronavirüs önlemlerine uygun şekilde yapıldı. Sosyal mesafe kuralına uymak amacıyla meclis salonu yerine toplantı salonunda toplanan meclis üyeleri, salona 1.5 metre kuralına uygun şekilde oturdular ve maskelerini takarak toplantıya katıldılar. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda MİTSO’nun Nisan ayı kati mizanı Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okundu. Borç ve alacak kısımının 811 bin 735 TL, borç bakiyesinin 141 bin 375 TL, alacak bakiyesinin ise 141 bin 375 TL olarak denk şekilde olduğu görülen Kati Mizan hakkında söz almak isteyen olmayınca Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından oylama yapıldı. Yapılan oylamada MİTSO’nun Nisan ayı kati mizanı, oturumda hazır bulunan meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, açık meclis toplantısı yapılamayan Mart ayından Mayıs ayı sonuna kadar olan dönemde yapılan oda faaliyetlerini anlattı. Reşit Özer, salgın döneminde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle oda üyeleri için bankalarla görüşmeler yaptıklarını, yeniden Nefes Kredisi sağladıklarını, Nefes Kredisi için Denizbank Milas Şube Müdürlüğü ile protokol yaptıklarını anlattı. Şekerbank ile de oda üyeleri için avantajlı kredi protokolü yapıldığını anlatan Reşit Özer “Şekerbank’ın liste faiz oranları üzerinden yüzde 15 indirimle 36 aya kadar varan vadelerle kredi olanağı sağlandık” dedi. Şekerbank ile yapılan ikinci bir protokol ile oda üyelerine taksitli ticari kredi olanağı sağlandığını anlatan Reşit Özer, “Şekerbank’tan MİTSO üyelerine 48 aya varan vadelerle,  ilk üç ayı ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli ticari kredi kullandırılabilecek” diye konuştu. Konuşmasında geleneksel Ramazan ayı yardımlarına da değinen Reşit Özer, TOBB – MİTSO işbirliğinde 70 bin TL tutarında bir yardım bütçesi oluşturulduğunu ve bununla 800 aileye gıda yardımı yapıldığını da sözlerine ekledi.