MİTSO ÜYELERİNE , GARANTİ BANKASINDAN ÖNCELİKLİ HİZMET

09.10.2013 09:44

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin daha uygun koşullarda nakdi veya gayrinakdi kredi olanaklarından yararlanmasını sağlamak amacıyla Türkiye Garanti Bankası Milas Şubesiyle bir protokol imzaladı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile Türkiye Garanti Bankası Milas Şubesi Müdiresi Ece Ercan’ın imzaladığı protokol töreninde bankanın Ticari Müşteri Temsilcisi Ömriye Yılmaz Duran da hazır bulundu.

MİTSO ile Türkiye Garanti Bankası Milas Şubesi arasında yapılan protokol ile MİTSO üyelerinin lehine olmak üzere başta ticari nakdi kredi veya gayrinakdi kredi tahsis edilmesine ve kullandırılmasına ilişkin genel esaslar düzenlendi. Buna göre banka tarafından kredi talebi uygun görülen Oda üyelerine kullandırılacak kredinin limiti, Oda üyelerinin talebi ve Banka tarafından Oda üyelerinin kredibiliteleri göz önünde tutularak belirlenecek. MİTSO tarafından Türkiye Garanti Bankası Milas Şubesine yönlendirilen ve kredi talebi kabul edilen Oda üyeleri lehine kredi tesis edilecek. Buna göre kadın girişimcilere 60 aya kadar vadeli ticari kredi sağlanabilecek. Yeni iş sahiplerine yönelik olarak da 50 bin TL’ye kadar 6 ayı geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli ticari kredi verilebilecek. Ayrıca MİTSO üyesinin talebi, Odanın ve Bankanın uygun bulması halinde Banka tarafından riskleri garanti etmek üzere üye lehine gayrinakdi kredi de kullandırılabilecek.

MİTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in Türkiye Garanti Bankası Milas Şubesi adına da Milas Şubesi Müdiresi Ece Ercan’ın imzaladığı protokol töreninde konuşan Reşit Özer “Amacımız üyelerimize bankalarla olan işlerinde en iyi, en uygun ve en öncelikli şekilde hizmet sağlamak. Üyelerimizin banka kredilerden en uygun şekilde yararlanmalarına imkan sağlamak. Bu amaçla Türkiye Garanti Bankası Milas Şubesi ile bir protokol imzaladık. Bu protokolün başta üyelerimiz olmak üzere hem odamıza hem Türkiye Garanti Bankası’na hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Garanti Bankası Milas Şubesi Müdiresi Ece Ercan ise MİTSO’nun çalışmalarını yakından izlediklerini ve MİTSO üyeleriyle bankacılık alanında işbirliği yapmayı arzuladıklarını belirterek “Bankamızla MİTSO arasında yapılan bu protokol ile Oda üyelerine olanaklarımız ve yasal mevzuat çerçevesinde daha uygun koşullarda nakdi veya gayrinakdi kredi sağlamaya çalışacağız. Bu protokolün taraflar için hayırlı olmasını diliyorum. MİTSO üyelerinin bankamızla çalışmalarından memnum kalacaklarını umuyorum” diye konuştu.