MİTSO ÜYELERİNİN 1. DERECEDAN YAKINLARINA İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ ÜCRETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM OLANAĞI SAĞLANDI.

23.01.2015 15:32

Leseansicht. ALT+UMSCHALT+A für Hilfe zur Barrierefreiheit.

İzmir Ticaret Odası (İzTO) Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)  Mütevelli Heyet Başkanı olan Ekrem Demirtaş ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından imzalanan protokol ile MİTSO üyelerinin birinci dereceden yakınlarına İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yüzde 15 indirim hakkı sağlandı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan protokol imza törenine Ekrem Demirtaş ve Reşit Özer’in yanı sıra İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Milas TSO Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit ile Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Gülen, Soner Çamlıbelen  katıldılar.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, ilk ve orta tahsilini Milas’ta yaptığını, o dönem kentte lise bulunmadığını ve İstanbul’da eğitim aldığını belirterek, “O zaman Milas’ta lise yoktu. Muğla, Aydın, İzmir’de lise vardı. 10 bin nüfuslu zamanımızın Milas’ı şimdilerde 130 bin nüfuslu büyük bir kent haline gelmiştir. Tarihi, ticareti, sanayisi, geleneksel ürünleriyle Türkiye’nin en önemli turizm kenti merkezi olabilecek bir kazı gerçekleşti. Kral mezarları ve Hisarbaşı bölgesinin turizme kazandırılmasıyla Milas daha etkin bir hale gelecek. Milaslı gençlerimizin hemen hemen hepsi tahsilini yapıyor. Onları İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne bekliyoruz. Onları en iyi şekilde hayata hazırlayacağımızdan emin olabilirsiniz. İzmir Ticaret Odası olarak meslek kuruluşlarının kurduğu ilk üniversite İzmir Ekonomi Üniversitesi’dir. 14. yılımızda kardeş odalarımızın birinci derecede yakınlarına yüzde 15 bir burs sağlıyoruz. Milaslı bir kişinin kurduğu üniversiteye gençlerimizi bekliyorum” dedi.

‘Milaslı Gençlerin Eğitimine Katkı’

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde okuyan çok sayıda Milaslı öğrenci bulunduğunu belirterek üniversite öğrenim ücretlerinde sağlanan yüzde 15 indirim ile birlikte öğrenci sayısının daha da artacağını söyledi. Özer, “Bundan sonraki dönemlerde de öğrenci sayımızı artacaktır. Böyle bir anlaşma ile gençlerimizin eğitimine büyük bir katkı sağlanacak” diye konuştu.

Törenin ardında İz TO Yönetim Kurulu Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Oğuz Esen ve Reşit Özer ile beraberindekiler arkeologlar tarafından “arkeolojide 100 yılın buluşu” olarak adlandırılan Milas’ın Hisarbası Tepesindeki Uzunyuva kazı alanını gezdiler.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol koşulları şöyle:

1. İndirim İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin “ücretli” yani genel kontenjanlarından kabul edilen öğrencilere uygulanır.

2. Milas Ticaret Sicili Memurluğuna kayıtlı olup aynı zamanda Milas Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan gerçek kişilerin 1. derece kan hısımları  ile tüzel kişi üyelerin temsil ve ilzama yetkili temsilcisi olup aynı zamanda son bir yıldan bu yana ortaklığı olan kişilerin 1. derece kan hısımlarına verilir.

3. Bu öğrencilerin yıllık öğretim ücretlerinde yüzde 15 indirim uygulanır.

4. Milas Ticaret ve Sanayi Odası üyesi gerçek veya tüzel kişiler her bir üyelik için bir kere  bu indirim hakkından istifade edebilir.

5. Bu indirim öğrencilerin öğrenimine devam ettiği normal öğrenim süresi için geçerli olup yaz okulları ücretlerini ve uzayan öğrenim dönemlerini kapsamaz.

6. Bu indirimden yararlanmak isteyenlerin aşağıda belirtilen belgeleri İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne ibraz etmeleri gereklidir.

– Gerçek kişi olanların Milas Ticaret Sicil Memurluğundan oda kayıt belgesi.

– Tüzel kişi olanların Milas Ticaret Sicil Memurluğundan “Son 1 yıldan bu yana ortak olduklarını gösteren belge “ile tüzel kişiliği” temsil ve ilzama yetkili olduklarını gösteren belge.